Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 22/11/05

By on 22/11/2005

ºδρυση πρώτου περιφερειακού παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος

Την ίδρυση του πρώτου περιφερειακού παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ανακοίνωσαν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ Δημήτρης Νιάρχος. Το παράρτημα θα στεγαστεί σε πρώτη φάση στο κτίριο της Περιφέρειας και ξεκινά άμεσα την λειτουργία του ενώ στην πλήρη μορφή του ως ινστιτούτο ερευνών θα χωροθετηθεί, όπως είπε ο κ´Λεούδης, πιθανότατα στην περιοχή της Πτολεμαϊδας. Ο πρόεδρος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ τόνισε ότι η λειτουργία του παραρτήματος θα προσδώσει μεγάλη κινητικότητα στην έρευνα, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της περιοχής.

Ένα από τα 15 οικόπεδα της Ζ.Ε.Π. Κοζάνης, πωλήθηκε στον πρώτο ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό

Με την πώληση ενός οικοπέδου στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, έκλεισε στις 2:30 χθες το μεσημέρι, ο πρώτος ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης. Προσφέρθηκαν 15 οικόπεδα της Ζ.Ε.Π. και ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο για ένα, στο οποίο πλειοδότησε ιδιώτης με 124.000 ευρώ. Το εμβαδόν για κάθε οικόπεδο που προσφέρθηκε στην διαδικασία ήταν πάνω από 500 τετραγωνικά μέτρα, με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 37%. Από τις 9:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι, αρκετοί ιδιώτες πέρασαν από το Κοβεντάρειο όπου διεξάγονταν ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός, προκειμένου να ενημερωθούν για τα οικόπεδα και για τις τιμές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε προσφορές και αγορές. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης κα Γεωργία Ζεμπελιάδου, σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για το εάν θα επαναληφθεί η διαδικασία για τα οικόπεδα, είπε ότι είναι κάτι για το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, ενώ για τους λόγους που πιστεύει η ίδια ότι δεν έγιναν πωλήσεις , ανέφερε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά και την αλλαγή του καθεστώτος στην αγορά ακινήτων.

Επαναλαμβανόμενες απεργίες εργαζομένων της ΔΕΗ

Οι εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξε η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ, κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, ξεκινούν από σήμερα τα μεσάνυχτα, με αφορμή την συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής του Σχεδίου Νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως δήλωσε στη χθεσινοβραδινή ενημέρωση συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΕΗ, το μέλος της Ομοσπονδίας Παντελής Αποστολίδης, το Σχέδιο Νόμου είναι επικίνδυνο για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, γιατί μειώνονται οι θέσεις εργασίας στην περιοχή και αυξάνεται η τιμή της κιλοβατώρας. Τέλος διαβεβαίωσε ότι από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην ΠτολεμαÀδα.

Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης

Η αποδοχή του προγράμματος Intetteg “Αποκατάσταση και χρησιμοποίηση των περιοχών μεταλλείων λιγνίτη στην Ευρώπη” είναι το κυριότερο θέματα συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης, η οποία θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.

Ένταξη της Κοινότητας Πενταλόφου για την ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών, προστασία και διατήρηση της Αγροτικής Κληρονομιάς

Τα τέσσερα Κοινοτικά Διαμερίσματα της Κοινότητας Πενταλόφου( Πεντάλοφος, Βυθός, Αγία Σωτηρία και Δίλοφο) εντάσσονται στο πρόγραμμα 7 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στο μέτρο 7.5 “Ανακαίνιση και Ανάπτυξη χωριών, προστασία και διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς”. Σύμφωνα με το πρόεδρο της Κοινότητας Πενταλόφου Γιώργο Καρούτα, που μίλησε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία για την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων ιδιωτικών κτιρίων, για την αντικατάσταση στέγης και άλλων εργασιών, αλλαγές που θα δώσουν νέα όψη στην περιοχή και θα αναδείξει τους οικισμούς σε παραδοσιακούς. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2005 και να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση ανέρχεται στο 60%.

Νέο βιβλίο του Μιχάλη Πιτένη

''Η κόρη της Αφροδίτης'' τιτλοφορείται το επόμενο μυθιστόρημα του συγγραφέα -δημοσιογράφου Μιχάλη Πιτένη το οποίο θα εκδοθεί το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αυτό προανήγγειλε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του ''Τα υγρά ίχνη της μνήμης''. Το επόμενο βιβλίο του συγγραφέα θα είναι ένα μυθιστόρημα και αναφέρεται στην τριετία 1964-1966

Αντιγόνη ανεβάζει ο σύλλογος Ιωακείμ Λιούλιας

Την ''Αντιγόνη'' του Ανούιγ θα παρουσιάσει ο πολιτιστικός σύλλογος Κρόκου Ιωακείμ Λιούλιας στην κεντρική θεατρική σκηνή του στις 10 Δεκεμβρίου 2005 στην αίθουσα του θεατροδρομίου στην Κοζάνη. Πρόκειται για μια διαφορετική παράσταση για τα μέλη του συλλόγου, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώτης Βασιλειάδης μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας για το έργο σημείωσε ότι έκανε παρεμβάσεις παντρεύοντας την Αντιγόνη του Μπρέχτ με την Αντιγόνη του Ανουίκ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έκανε ο Κώστας Δημητριάδης τη μουσική έγραψε ο Δημήτρης Δημόπουλος και συμμετέχουν εννιά ηθοποιοί από τον Κρόκο.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: