Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 21/2/06

By on 21/02/2006

Αλλάζει όψη η πόλη της Κοζάνης

“Ανοίγει” ο χώρος των πρώην ΚΤΕΛ
Στις 2 Μαϊου θα κατεδαφιστούν τα κτίρια που απαλλοτριώθηκαν στο οικοδομικό τετράγωνο όπου βρισκόταν παλιά τα υπεραστικά ΚΤΕΛ στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κοζάνη. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος κατά την διάρκεια της χθεσινής (Τρίτης) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκο Μάτσο. Να θυμίσουμε ότι ο χώρος είχε χαρακτηριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ως κοινόχρηστος χώρος.
Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κοζάνης
Ομόφωνα χθες Τρίτη βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, κήρυξε την περιοχή του κέντρου της Κοζάνης, ως περιοχή αισθητικής αναβάθμισης. Πρόκειται για το πρόγραμμα ανάπλασης των όψεων των κτιρίων και των καταστημάτων του ευρύτερου κέντρου της πόλης, με σκοπό την ανάδειξή του. Ο εκτιμώμενος συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια 500 χιλιάδες ευρώ και πάνω από το 50% της συνολικής αυτής δαπάνης είναι η συμμετοχή του Δήμου που αναμένεται να καλυφθεί από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, είτε από τον Τοπικό Πόρο, είτε από ιδίους πόρους. Το πρόγραμμα ανάπλασης των όψεων των κτιρίων και των καταστημάτων θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Η α’ φάση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και κατά την οποία αναμένονται οι δημότες του κέντρου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν.
Επιχορηγήσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης
Η κατανομή της α’ δόσης του 2006 της επιχορήγησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, αποφασίστηκε χθες (Τρίτη) βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, να κατανεμηθεί με νέα κριτήρια. Η α’ δόση φθάνει συνολικά τα 398.000 ευρώ και το 46% του ποσού δίνεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το 54% του ποσού στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα νέα κριτήρια με τα οποία θα δοθεί η επιχορήγηση στα σχολεία είναι τα εξής: ο αριθμός των μαθητών με συντελεστή βαρύτητας 50%, τα τετραγωνικά μέτρα της σχολικής μονάδας με 20%, η παλαιότητα του κτιρίου με 20% και η απογευματινή ζώνη με συντελεστή βαρύτητας 10%. Τα νέα κριτήρια και η κατανομή της επιχορήγησης αποφασίστηκε ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Ημερίδα Δήμου Κοζάνης για το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Κοζάνης»

Ημερίδα ενημέρωσης στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Κοζάνης “Επιχειρησιακό Σχέδιο Περιοχής Κέντρου Κοζάνης”, που πρόκειται να υλοποιηθεί από την Δημοτική Επιχείρηση Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Κοζάνης και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2000 – 2006, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τέταρτη, στις 6 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο. Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τις πολιτικές – δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την καταπολέμηση της ανεργίας, στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Καραντίνος θα παρουσιάσει την δράση της Συμβουλευτικής και αμέσως μετά η διευθύντρια του ΟΑΕΔ Κοζάνης κα Βασιλική Δημητρίου θα παρουσιάσει τις ενέργειες και δράσεις για την προώθηση στην απασχόληση και προγράμματα στήριξης των ανέργων μέσα από τη Συμβουλευτική.

Ημερίδα για το ασφαλιστικό σύστημα της ΔΕΗ

Ημερίδα με θέμα “το ασφαλιστικό σύστημα της ΔΕΗ και οι ιδιαιτερότητες του” διοργανώνει το περιφερειακό ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο Πτολεμαϊδας και το Περιφερειακό Σωματείο Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο της σχολής ΣΤΕΠΟ Ορυχείων. Μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο πρόεδρος των ασφαλιστικών ταμείων κ. Κουτρουμάνης. Μιλώντας ο κ. Κουτρουμάνης στο Δίκτυο της ΕΡΑ σήμερα τόνισε πως το κύριο πρόβλήμα τόσο του ΟΑΠ – ΔΕΗ όσο και όλων των ασφαλιστικών οργανισμών είναι η ενίσχυσή τους από το κράτος, μια υποχρέωση που δεν εκπληρώθηκε ακόμα παρά το γεγονός πως προβλέπεται κάτι τέτοιο και υπογράμμισε πως η συνένωση των ταμείων είναι η μεσοπρόθεσμη προοπτική επιβίωσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεν θα είναι υποψήφιος Γραμματέας ΚΕ της Ν. Δ. ο Μιχάλης Παπαδόπουλος

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος. Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και είναι φανερό ότι οι συνθήκες αυτές δεν ευνοούν τη δική του υποψηφιότητα. Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαριστεί όσους τον θεώρησαν ικανό για τη θέση του Γραμματέα και τον παρότρυναν στην προσπάθεια αυτή, δηλώνει ότι θα στηρίξει το νέο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και το όραμα του Κώστα Καραμανλή για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ

Στις 7 σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: