Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 2 ΜαÀου 2006

By on 02/05/2006

Καθυστέρηση στην παράδοση των εργατικών κατοικιών στη Ζ.Ε.Π. Δήμου Κοζάνης

Δεν παραδόθηκαν ακόμη οι 278 εργατικές κατοικίες που βρίσκονται στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης στους δικαιούχους, οι οποίοι καταγγέλλουν σημαντική καθυστέρηση στην παράδοση των κατοικιών μετά την κλήρωσή τους που είχε γίνει τον Μάιο του 2005. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) κ. Δρακιώτης σε δηλώσεις του σήμερα Τρίτη στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, είπε πως η ευθύνη για την μή παράδοση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους είναι της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, διότι δεν έχει ολοκληρώσει τα έργα οδοποιϊας στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δρακιώτης έκανε γνωστό πως βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή 2 εργολαβίες του Ο.Ε.Κ., οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, όμως σύμφωνα με τον κ. Δρακιώτη δεν είναι λόγος για την μή παράδοση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους. Παράλληλα, ο κ. Δρακιώτης, εξέφρασε την ανησυχία του για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της οδοποιϊας από την ΔΕΠΕΠΟΚ στο οποίο παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση.
Από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Λάζαρος Μαλούτας, σε δηλώσεις του στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, τονίζει πως η ΔΕΠΕΠΟΚ δεν εμπλέκεται στην παράδοση των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους, καθώς είναι κύρια ευθύνη του Ο.Ε.Κ.. Παράλληλα, ο κ. Μαλούτας ξεκαθάρισε πως αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο διαμόρφωσης και κατασκευής των δρόμων στην περιοχή των εργατικών κατοικιών και έχουν ζητήσει την έγκριση δημοπράτησης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας του έργου της ασφαλτόστρωσης των δρόμων στο χώρο της Περιφέρειας και των εργατικών κατοικιών στην Ζ.Ε.Π.

Στις 5,6 και 7 ΜαÀου η 31η Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Καστοριά.

Στις 5, 6 και 7 ΜαÀου θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά η 31η Διεθνής ´Έκθεση Γούνας και θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες των κλάδων δέρματος, γούνας, σύγχρονου design και μόδας να παρουσιάσουν καινούριες προτάσεις, εμπορικές εξελίξεις, αλλά και κλαδικές καινοτομίες, καθώς επίσης και να συναντηθούν με επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, προωθώντας έτσι τις διεθνείς επιχειρηματικές ανταλλαγές. Στις 6 ΜαÀου θα πραγματοποιηθεί ειδικό Fur Fashion show με παρουσίαση προτάσεων διακεκριμένων σχεδιαστών και παραγωγών από διάσημες ελληνίδες top model, συνοδευόμενο από ξεχωριστό live happening με τον Τάκη Ζαχαράτο. Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 4 ΜαÀου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Εκθετηρίου Δημοπρατηρίου Γούνας Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί από την εταιρία Alpha Plan Consultants ημερίδα με θέμα «ενημέρωση για επιδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν μεταποιητικές επιχειρήσεις».

ΗΜΕΡΙΔΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κοζάνης την ΕΚΑΣΔΥΜ και την ΕΛΛΕΔΑ (Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Αθλητισμού) διοργανώνουν το Σάββατο 6 Μαίου 2006, ώρα 5:00μ.μ. στην αίθουσα του Κοβεντάρειου του Δήμου Κοζάνης, ημερίδα στον τομέα του Αθλητισμού με τίτλο «Αθλητισμός – Διοίκηση & Μάρκετινγκ»,

Εισηγήσεις:
· Οργάνωση τμημάτων διοίκησης – marketing σε αθλητικούς συλλόγους

Δημήτριος Γαργαλιάνος (Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ. Γενικός Γραμματέας ΕΛΛΕΔΑ)
· Οργάνωση τμημάτων υποδομής (ακαδημιών) σε αθλητικούς συλλόγους
Γκανάτσιος Γεώργιος (Διευθυντής αθλητικού οργανισμού Εύοσμου, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΕΔΑ)
· Συσπείρωση φιλάθλων σε αθλητικούς συλλόγους
Μποντικούλης Αλέξανδρος (Υπεύθυνος Μάρκετινγκ ΚΑΕ Ολύμπια Λάρισας).

Ανεργία και περιβάλλον στο επίκεντρο κινητοποίησης κατοίκων του Ελλησπόντου Κοζάνης κατά της ΔΕΗ

Σε τετράωρο κατάληψη της κεντρικής πύλης του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) της ΔΕΗ στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοζάνης προχώρησαν την Κυριακή κάτοικοι του Δήμου Ελλησπόντου με διπλό αίτημα: α) Η ΔΕΗ να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε οι μονάδες να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον και β) να προσλαμβάνονται στην επιχείρηση άτομα από την ευρύτερη περιοχή η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία.
Την πρωτοβουλία για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε προχθες και σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, θα επαναληφθεί και στο προσεχές διάστημα, είχε ο Σύλλογος Ανέργων Ελλησπόντου.
Η κατάληψη διήρκησε από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα και σε αυτή συμμετείχαν περίπου 150 άτομα. Η πρωτοβουλία είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα καθώς δεν διαταράχθηκε η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.