Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 14/2/06

By on 13/02/2006

Βρέθηκαν δύο νεκροί αργυροπελεκάνοι.

Δυο αργυροπελεκάνοι βρέθηκαν χθες νεκροί στη λίμνη της Καστοριάς στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου. Ειδοποιήθηκαν ο Σταθμός Περίθαλψης Αγρίων Ζώων και Πουλιών του Δήμου Καστοριάς και η Κτηνιατρική Υπηρεσία. Τα πουλιά εστάλησαν στο Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς Αλκιβιάδης Τσιάρας εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Τα υδρόβια άγρια πουλιά με το βαρύ χειμώνα που έκανε στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη μεταναστεύουν σε ζεστότερες περιοχές. Ο θάνατος μπορεί να οφείλεται υπογράμμισε στην κούραση, στην πείνα και σε άλλες αιτίες και επειδή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τον ιό της γρίπης γι αυτό και στέλνονται για εξετάσεις για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Ο κ Τσιάρας επεσήμανε ακόμη ότι όλα τα δείγματα που εστάλησαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες από άγρια υδρόβια πουλιά, αλλά και οικόσιτα στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν αρνητικά.

Παράταση στην καταγραφή πουλερικών στην Πτολεμαϊδα

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η διαδικασία απογραφής των πουλερικών στην πόλη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πτολεμαϊδας, στα πλαίσια της συνεργασίας της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου Πτολεμαϊδας με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κοζάνης, για την αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών. Οι δηλώσεις για την πόλη της Πτολεμαϊδας κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου “Φούφα” και για τα Δημοτικά Διαμερίσματα στα πρώην κοινοτικά καταστήματα.

Συνάντηση δημάρχου ΠτολεμαÀδας με τον υφυπουργό Παιδείας

Την ίδρυση και λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη της Πτολεμαϊδας, θα συζητήσει σήμερα , σε συνάντηση που θα έχει με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Σπυρίδωνα Ταλιαδούρο, ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης. Επίσης, στην ίδια συνάντηση, θα συζητηθούν η κατασκευή βιοκλιματικού σχολείου στην Πτολεμαϊδα καθώς και η οργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν της ευεργέτιδος της πόλης κας Χρίστινας Βούλγαρη.

Μάθημα καταναλωτικής αγωγής στα σχολεία

Το μάθημα της καταναλωτικής αγωγής εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία από το 2007 χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν θα διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος του κέντρου προστασίας καταναλωτών Κοζάνης Θωμάς Παπαγιώτας μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των καταναλωτικών οργανώσεων που γίνεται πραγματικότητα.

Τρίτεκνες οικογένειες

Εν αναμονή του σχεδίου νόμου για τις τρίτεκνες οικογένειες, που θα συζητηθεί το επόμενο δεκαήμερο στη Βουλή, βρίσκονται οι Σύλλογοι τρίτεκνων οικογενειών ανά την χώρα αλλά και τα κεντρικά τους όργανα. Χθες κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Γονέων με τρία παιδιά επαρχίας Εορδαίας, το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνα Τρίτεκνων Οικογενειών κ. Ρωμύλος Αλεξανδρίδης, επανέλαβε ότι θέση και αίτημά μας είναι η πλήρης εξομοίωση των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.

Σεμινάρια Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας

Δύο αυτοχρηματοδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια, διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου. Τα σεμινάρια με θέματα: power point και internet θα υλοποιηθούν από την 1η έως τις 23 Μαρτίου και απευθύνονται σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό νούμερο 2463027265 από τις 8 έως τις 9 το βράδυ.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: