Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 15/2/06

By on 15/02/2006

Σχολιασμοί για τον ανασχηματισμό

Ο πολιτικός μπορεί να προσφέρει στους πολίτες από κάθε θέση είτε Υπουργού είτε βουλευτή τόνισε σε δηλώσεις του στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό που έγινε χθες και την αποχώρηση του από το Υπουργείο το οποίο υπηρέτησε για περίπου δύο χρόνια. Ο κ. Τσιαρτσιώνης ευχήθηκε καλή δουλειά στον νέο Υπουργό κ. Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος όπως τόνισε είναι άξιος και ικανός συνάδελφος του στην Βουλή. Ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε επισης πως η αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΜΑΘ για το 2006 είναι σημαντική και ικανή να αντιμετωπίσει όλο και περισσότερες ανάγκες του.
Ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βλατής σχολιάζοντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης μίλησε για συγκυβέρνηση Κώστα Καραμανλή – Ντόρας Μπακογιάννη και σημείωσε χαρακτηριστικά πως χωρίς αλλαγή στο οικονομικό επιτελείο ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να βογγάει από την κυβερνητική πολιτική ενώ ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να ανασχηματίσει το εαυτό του.
Ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ της Δυτικής Μακεδονίας κ. Νίκος Χατζηνικολάου σχολιάζοντας τον χτεσινό ανασχηματισμό στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας τόνισε πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά του να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να δώσει την μάχη της στο επικοινωνιακό τομέα αναδεικνύοντας το πλούσιο μεταρρυθμιστικό της έργο και των δύο προηγούμενων ετών αλλά και της περιόδου που αρχίζει τώρα.

Ενημέρωση δημοτών Κοζάνης για την γρίπη των πτηνών

Θα πρέπει οι πολίτες να περιορίσουν και να περιφράξουν τους χώρους όπου υπάρχουν οικόσιτα πτηνά και πουλερικά. Την οδηγία αυτή έκαναν γνωστή για άλλη μία φορά ο νομάρχης, ο δήμαρχος Κοζάνης και στελέχη της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Νομού Κοζάνης, σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που είχαν με δημότες Κοζάνης, οι οποίοι εκτρέφουν οικόσιτα πτηνά και πουλερικά και μάλιστα κυρίως περιστέρια, τα οποία θα πρέπει να τα περιορίσουν καθώς μπορεί μεν να μην προσβάλλονται από τον ιό εύκολα, αλλά μπορούν να τον μεταφέρουν. Επίσης, ανακοινώθηκε πως τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια από στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, του Δήμου και αστυνομικούς, θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους σε ολόκληρο τον Δήμο Κοζάνης, ώστε να ελέγξουν εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους δημότες που διατηρούν οικόσιτα πτηνά ή πουλερικά και σε περίπτωση που δεν τα έχουν λάβει, θα τους επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Σημαντικές ανακοινώσεις στο ετήσιο Αρχαιολογικό συνέδριο

Τα ορυχεία της ΔΕΗ αγγίζουν περίπου 20 σημεία ανασκαφής που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχαιολογική έρευνα τόνισε σήμερα μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ η Διευθύντρια της Λ' Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων κα Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδη. Η κα Καραμήτρου τόνισε πως στο ετήσιο Αρχαιολογικό συνέδριο που ξεκινάει αύριο στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή όπου κατασκευάζεται η Εγνατία στην Παναγιά Γρεβενών, ενώ σημείωσε πως με την ΔΕΗ υπάρχει αγαστή συνεργασία για την διάσωση των ερευνών, σε πολλά σημεία στο νομό Κοζάνης κάτι που δίνει αισιόδοξη προοπτική στην προσπάθεια για διάσωση προς το παρόν πολλών ευρημάτων όπως οι προϊστορικής οικισμοί πριν από την 6η π. Χ. χιλιετία και των νέων ανασκαφών στην Αιανή που ξεκίνησαν και πάλι μετά από πολλά χρόνια.

Μεγάλη προμήθεια αλατιού στην Δυτική Μακεδονία

Μεγάλες ποσότητες αλατιού προμηθεύτηκαν φέτος οι Νομαρχίες της Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση του παγετού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” στην κορυφή της προμήθειας αλατιού πανελλαδικά βρίσκονται ο Ν. Φλώρινας με 11.000 τόνους αλατιού και ακολουθούν οι Νομοί Κοζάνης και Γρεβενών με 9.000 τόνους. Σημειώνεται ότι ειδικά ο Νομός Φλώρινας χρειάζεται να καλύψει 250 χλμ. οδικού δικτύου, ενώ οι ημέρες χιονόπτωσης είναι μέχρι στιγμής 62.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: