Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τετάρτη 1/2/06

By on 01/02/2006

Ετήσιος ευρωπαϊκός διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών

Ο πέμπτος ετήσιος ευρωπαϊκός διαγωνισμός με θέμα Γνώση και κατανόηση της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού πραγματοποιείται σήμερα σε σχολεία της Ευρώπης και της Ελλάδας στον οποίο συμμετέχουν και μαθητές της Β´Λυκείου από την Κοζάνη. Από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Κοζάνης παίρνουν μέρος 13 μαθητές ενώ είναι η τρίτη χρονιά που το συγκεκριμένο Λύκειο συμμετέχει όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο φιλόλογος Λευτέρης Κουκούλας.

Στην Καστοριά η 2η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ

Η 2η Σύνοδος Προέδρων των ΤΕΙ Ελλάδας ακαδημαϊκού έτους 2005-2006 θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην Καστοριά στην αίθουσα ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ του Ξενοδοχείου ΛΙΜΝΑΙΟΝ. Η Σύνοδος των Προέδρων των Επιτροπών Εκπαίδευσης και Ερευνών στην οποία θα συμμετέχουν και οι Γραμματείς των Ειδικών Λογαριασμών, ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα ΒΥΖΑΝΤΙΟ του ξενοδοχείου ΤΣΑΜΙΣ. Οι εργασίες του συνόδου θα λήξουν την Παρασκευή παρουσία της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με χαιρετισμούς και τοποθετήσεις επί των θεμάτων της Συνόδου, εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονατι στην Καστοριά η Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Σούτσας.

Επιστολή από τον Νομάρχη Καστοριάς προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για το φυσικό αέριο

Το θέμα του φυσικού αερίου συζητήθηκε χθες το βράδυ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Καστοριάς. Τα μέλη του αποφάσισαν ομόφωνα να σταλεί επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την σύνδεση του Νομού Καστοριάς με τον υπό κατασκευή αγωγό Φυσικού αερίου προς Ιταλία.Στην επιστολή, ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα στη Βουλή ο Βουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος του Νομού Ανέστης Αγγελής, μεταφέρει το ενδιαφέρον, τις ανησυχίες, και την ιδιαίτερη οικονομική σημασία που έχει για τους κατοίκους του ακριτικού Νομού, το ζήτημα της σύνδεσης με τον υπό κατασκευή αγωγό φυσικού αερίου προς Ιταλία. Σημειώνεται ακόμη στην επιστολή, “γνωρίζοντας ότι γίνεται η μελέτη για την σύνδεση και μεταφορά φυσικού αερίου που θα εξυπηρετήσει την γειτονική Ιταλία και έχοντας ως δεδομένο ότι ο αγωγός θα περάσει από τη Δυτική Μακεδονία, κάτι το οποίο επίσημα δήλωσε στην απάντηση του προς τον Βουλευτή κ Αγγελή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ Σαλαγκούδης, ζητά την πρόβλεψη βανοστασίου που θα εξυπηρετήσει τον Νομό Καστοριάς”.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: