Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Κυριακή 5/2/06

By on 05/02/2006

Χιονόπτωση στη Δυτική Μακεδονία

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Δυτική Μακεδονία χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην περιοχή Πενταλόφου μέχρι το Επταχώρι και στην επαρχιακή οδό από Αναρράχη προς Βλάστη. Στο Νομό Γρεβενών στα όρια Ιωαννίνων χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Στο Νομό Φλώρινας επίσης είναι κρίνεται απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Η κοπή πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

Η ένταξη του εμπορίου στο πρόγραμμα ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης ήταν ιδιαίτερη ευεργητική για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν. Παράλληλα μέσα στη επόμενη τριετία μειώνονται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες οι συντελεστές φορολόγησης, ενώ για πρώτη φορά εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο και οι εμπορικές επιχειρήσεις. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων χθες ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία για την ανάπτυξη των Μ.Μ.Ε. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κοζάνης κ. Γιώργος Σβώλης τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να υλοποιήσει το τρίπτυχο της ανάπτυξης –απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής ούτως ώστε η χώρα και η περιοχή να μπει σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανόδου και ευημερίας. Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη ότι η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει με κατάλληλα κίνητρα τις επενδύσεις, να καταργήσει τα αντικίνητρα, να δημιουργήσει ακόμη καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον για να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας. Ο κ. Σβώλης εξέφρασε επίσης την αντίθεση του στην διεύρυνση του ωραρίου με εργασία επτά Κυριακές το χρόνο, θεσμοθέτηση που αποτελεί την κερκόπορτα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων.

Έκθεση ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στην 21η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων εξοπλισμού και εφοδίων ΑΓΡΟΤΙΚΑ 2006, που πραγματοποιείται ως σήμερα Κυριακή στις εγκαταστάσεις της HELLEXPO στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Κοζάνης- Καστοριάς και Γρεβενών. Σε δικό τους περίπτερο οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και τα φυσικά πλεονεκτήματα καθώς και τις ομορφιές των Νομών.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: