Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 23/1/06

By on 23/01/2006

Υπεγράφη η απόφαση προκήρυξης για το 3ο κομμάτι του Κάθετου Άξονα «Αλιάκμων – Κωσταράζι»

Υπεγράφη η απόφαση προκήρυξης για το 3ο κομμάτι του Κάθετου Άξονα “Αλιάκμων – Κωσταράζι”, μήκους 12 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 51 εκ. ευρώ. Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δήλωσε ο Νομάρχης Καστοριάς Κωνσταντίνος Λιάντσης. “Η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία και γίνεται έτσι πράξη η πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Νομάρχης Καστοριάς. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί , σύμφωνα με την απόφαση, σε 28 μήνες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Κοζάνη” Δεν υπάρχει πρόβλημα στην χώρα από την γρίπη των πουλερικών”

“Η πιστή εφαρμογή των μέτρων που θα εφαρμόζονται και το επόμενο διάστημα, διασφαλίζει την τήρηση των όρων ασφάλειας, διασφαλίζει ότι δεν θα παρατηρηθεί στην χώρα μας κρούσμα της γρίπης των πουλερικών”, τόνισε σε δηλώσεις του χθες στην Κοζάνη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος ολοκληρώνοντας σειρά επισκέψεων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για τον συντονισμό δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών. Ο κ. Μπασιάκος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην χώρας μας, οι πολίτες είναι απόλυτα ασφαλείς, όπως ασφαλή είναι τα προϊόντα από τα πτηνοτροφία. Τόνισε επίσης ότι θα παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του φαινομένου και σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στοχεύουν στην στήριξη των ευαίσθητων κλάδων αλλά και του τουριστικού τομέα που λόγου της διόγκωσης ενός φαινομένου που δεν δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα μας, έχει και αυτός άσχημες προοπτικές για το καλοκαίρι. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε τέλος ότι το σύνολο των δειγμάτων που έχουν σταλεί από όλη τη χώρα είναι αρνητικά. Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός αλλά ούτε και πανικός. Δεν υπάρχει κάτι ύποπτο είπε και είναι σε επιφυλακή όλο το σύστημα πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου. Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής και τα 30 δείγματα από υδροβιότοπους και πτηνοτροφία που έχουν σταλεί από τη Δυτική Μακεδονία για έλεγχο στα εργαστήρια είναι αρνητικά. Παράλληλα εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και δημιουργούν πάγο στα απολυμαντήρια στις συνοριακές διαβάσεις ενισχύονται με χειροκίνητες μηχανές απολύμανσης.

Πρώτο βραβείο για το σκηνοθέτη Μανώλη Ζανδέ στην Ιταλία

Το 1ο βραβείο απέσπασε ο Βελβεντινός σκηνοθέτης Μανώλης Ζανδές στο διεθνές φεστιβάλ Asti Giornalismo στην Ιταλία στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, μεταξύ 200 συμμετοχών. Το ντοκιμαντέρ που έχει τον τίτλο ''Asti: το τραγούδι του Βάκχου'' είναι μέρος μιας τριλογίας που αφορά γενικότερα την περιοχή του Πιεμόντε καθώς τα άλλα δύο αναφέρονται στο Τορίνο διοργανώτρια πόλη της χειμερινής Ολυμπιάδας και στην περιοχή των λιμνών κοντά στα ελβετικά σύνορα. Ο Μανώλης Ζανδές μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία και τόνισε ότι ανοίγονται πλέον νέοι δρόμοι στην καριέρα του, ενώ για την γενέτειρά του το Βελβεντό ήδη έχει δημιουργήσει ένα τουριστικό ντοκιμαντέρ ένα για το τσίπουρο και ετοιμάζει ένα τρίτο.

Αρχίζει ο β´κύκλος του προγράμματος των κινητών βιβλιοθηκών του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης

Οι κινητές βιβλιοθήκες του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζουν την περιοδεία τους, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της ανάγνωσης, η καλλιέργεια αισθητικής αγωγής και η γνωριμία των μαθητών που φοιτούν σε απομακρυσμένα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης με όλα τα σύγχρονα μέσα ηλεκτρονικά οπτικοακουστικά μέσα, που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Κατά τον β´κύκλο του προγράμματος οι κινητές βιβλιοθήκες θα περιοδεύσουν : σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Ανατολικό, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στα Κομνηνά, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου Πύργοι, Άγιο Χριστόφορος στις 26, Πολύμυλος στις 27 του μηνός, Τετράλοφος στις 31 Ιανουαρίου, Κοιλάδα στις 1/2 , Ελάτη 2/2 , Κάτω Κώμη 3/2, Καισαρειά 6/2 και Καρυδίτσα 7/ 2.

Ενημερωτική συνάντηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Ενημερωτική συνάντηση με βασικό άξονα “τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και οι ιδιαιτερότητες του ασφαλιστικού της ΔΕΗ” διοργανώνει το σωματείο Σπάρτακος σε συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δυτικής Μακεδονίας αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις σχολές ορυχείων στις 10 το πρωί. Στη συζήτηση θα παραβρεθεί ο ο κ. Κουτρουμάνης, πρόεδρος εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και εκπρόσωπος από το τμήμα συντάξεως της ΔΕΗ που θα δώσουν επί τόπου απαντήσεις στα ζητήματα που θα τεθούν.

Πρόγραμμα εορτής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, θα ακολουθήσει ευλογία και κοπή πίτας στο Αρχονταρίκι και παράθεση τράπεζας (φαγητού) ενώ στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση στον Άγιο.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: