Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 21/11/05

By on 21/11/2005

Δεκαπέντε οικόπεδα περιμένουν αγοραστές στην Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης

Στην πώληση 15 οικοπέδων στην Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, μέσω πλειοδοτικού ανοιχτού διαγωνισμού προφορικών προσφορών, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης. Ο διαγωνισμός για την αγορά των οικοπέδων ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Κοβεντάρειο.
Πρόκειται για την πώληση του 20% των οικοπέδων, η τιμή εκκίνησης θα είναι κατά μέσο όρο 244 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και πρόκειται για δεκαπέντε οικόπεδα από 500 έως 600 τετραγωνικά περίπου το καθένα, με συντελεστή δόμησης 0,6 και κάλυψη 37% της επιφάνειάς τους.
Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ιδιώτες, με βασικό περιορισμό πως πρέπει να ανεγείρουν κατοικία σε 7 χρόνια το αργότερο, από την απόκτηση του οικοπέδου.

Συνάντηση γ.γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Διοίκηση του «Δημόκριτου»

Συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη και του διευθυντή και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της συνάντησης είναι η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Δυτική Μακεδονία και στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση “Hellenic Travel Show”

Στην έκθεση “Hellenic Travel Show” η οποία θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και τις 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα του σταθμού Metro της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα φιλοξενείται στο περίπτερο 4 της έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την συμμετοχή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και έχει θέμα “Μένουμε Ελλάδα και το Χειμώνα”.

“Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας”

Ξεκινά σήμερα για τρίτη χρονιά το “Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας” στην Κοζάνη και στην Φλώρινα. Το “Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας” που θα λειτουργεί μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου, από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας αφορά στην κατάρτιση και αποσκοπεί στην διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Στην Κοζάνη, λειτουργεί το “Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας” στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης και στην Φλώρινα στην Αναπτυξιακή Φλώρινας

Ένας νεκρός σε τροχαίο στα Γρεβενά

Τη ζωή του έχασε σε τροχαίο που έγινε το Σαββάτο ο 55χρονος ταξίαρχος εν αποστρατεία και δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς, Αλέξανδρος Λουλάκης, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, ξέφυγε της πορείας του στην έξοδο της Εγνατίας Οδού στον κόμβο των Γρεβενών και προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα και χρειάσθηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να τον απεγκλωβίσει. Ανακρίσεις για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί η Τροχαία Γρεβενών. Η αναγγελία του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς.

Στο Άργος Ορεστικό η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου.

Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου όρους στην πόλη του Άργους Ορεστικού. Η υποδοχή θα γίνει στην Εθνική Τράπεζα της πόλης στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης . Στην συνέχεια θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δοξολογία και Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός και στις 830 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Την Πέμπτη θα τελεσθεί στις 7 το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 11 παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η αναχώρηση.

Σκότωσαν αρκουδάκι

Στο Δήμο Νεστορίου στο δρόμο προς Αγία Άννα, χθες το βράδυ ,φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε αρκουδάκι. Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος του Σταθμού Άγριων Ζώων και Πουλιών του Δήμου Καστοριάς και συνεργάτης του Αρκτούρου είναι το τρίτο περιστατικό από την αρχή του χρόνου στη Δυτική Μακεδονία.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: