Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Δευτέρα 1η ΜαÀου 2006

By on 01/05/2006

ΤΟ giapraki.com σας εύχεται

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προσωρινοί ανάδοχοι και στα 3 τελευταία έργα της Εγνατίας

Την ανακήρυξη των μειοδοτών στους διαγωνισμούς για τρία νέα έργα της Εγνατίας Οδού, τα οποία ήταν τα τελευταία που απέμεναν χωρίς ανάδοχο, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Έτσι, έχουν πλέον αναδειχθεί οι ανάδοχοι για το σύνολο του τεράστιου έργου της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 406 εκατομμύρια ευρώ.
Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για όλους μας, αλλά ιδίως για τους πολίτες της Βορείου Ελλάδας. Αναδείχθηκαν μειοδότες και για τα τελευταία έργα της Εγνατίας Οδού. Έτσι, από σήμερα, το σπουδαίο αυτό έργο μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του. Από το Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν δημοπρατηθεί και που έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους, είναι 2,6 δις ευρώ. Το σύνολο αυτών των έργων αντιστοιχεί σε 351 χιλιόμετρα δρόμου, σημαντικό τμήμα των οποίων είναι με μεγάλα τεχνικά έργα (σήραγγες και γέφυρες). Πρόκειται για μία τεράστια προσπάθεια. Καταφέραμε να επιταχύνουμε θεαματικά τους ρυθμούς, ώστε να είμαστε συνεπείς με το φιλόδοξο στόχο που εξαρχής θέσαμε: Το 2007 να έχει ολοκληρωθεί το ανατολικό μέρος της οδού και το 2008 να είναι έτοιμο το σύνολο του έργου”.

Επίδοση στους δικαιούχους των οριστικών τίτλων κυριότητας των οικοπέδων στο νέο οικισμό Κλείτους

Στην επίδοση στους δικαιούχους των οριστικών τίτλων κυριότητας των οικοπέδων στο νέο οικισμό Κλιτούς προχωρά ο Νομάρχης Κοζάνης Ιορδάνης Ανδρεάδης, μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Η εκδήλωση επίδοση των τίτλων κυριότητας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 2 ΜαÀου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο Αμυγδαλιάς Γρεβενών

Πανηγυρίζει αύριο Τρίτη 2 ΜαÀου 2006 το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου στην Αμυγδαλιά Γρεβενών, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Το πρωί Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία και στη συνέχεια προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Αμέσως μετά στον αύλειο χώρο του εξωκλησιού το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του πολιτιστικού συλλόγου της Αμυγδαλιάς θα χορέψει και θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός με το δημοτικό συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

Περιφερειακή Σύγκλιση Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας

Εκδήλωση με θέμα “Περιφερειακή Σύγκλιση Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας” διοργανώνει την Παρασκευή 5 ΜαÀου, στις 18:00 στο HOTEL PANTELIDIS της ΠτολεμαÀδας η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Φώλιας,
Το θέμα θα αναπτύξουν παράγοντες της τοπικής επιχειρηματικής και οικονομικής κοινότητας και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Αναμένεται η κατάθεση των προτάσεων των δήμων για ένταξη στον τοπικό πόρο

Μέσα το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 8η ή 9η Μαϊου, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Παρακολούθησης για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα καταθέσουν οι δήμοι του Νομού Κοζάνης για χρηματοδότηση των έργων που φιλοδοξούν να εντάξουν στον ΤΠΑ, καθώς στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής
Παρακολούθησης, υπό την προεδρεία του Νομάρχη Κοζάνης, εξετάστηκαν οι διαδικασίες λειτουργίας της Επιτροπής και η αποζημίωση των μελών της, όπως προκύπτουν από τη νέα Υπουργική Απόφαση για τον Τοπικό Πόρο, καθώς και η διαπιστωτική πράξη του Περιφερειάρχη.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 47ων “Περδικκείων”

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει την Παρασκευή 5 ΜαÀου στην Πτολεμαϊδα το Πρότυπο Κέντρο Πολιτιστικής και Αθλητικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Περιφέρειας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 47ων Περδικκείων, στις οποίες θα τιμηθεί με την ανώτατη τιμητική διάκριση o Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας.
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Πτολεμαϊδας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, θα λάβουν χώρα στις 8.30μ.μ. στην αμφιθεατρική αίθουσα του ξενοδοχείου «Παντελίδης», ενώ το πρόγραμμα εκτός από την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες της χώρας για την συμβολή τους στην αναβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας περιλαμβάνει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα χορωδιακό πρόγραμμα από την ορχήστρα του «Βαρβούτειου» Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαϊδας, τη χορωδιακή Μαντολινάτα του Μοναστηρίου της FYROM, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικό συγκρότημα πολιτιστικού συλλόγου του δήμου Γρεβενών και δεξίωση των παρισταμένων.

Πηγές:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: