Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 9/2/06

By on 09/02/2006

Περιορισμένα τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη Δυτική Μακεδονία

Περιορισμένα είναι πλέον τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται μονο σε ορισμένα μόνο τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Καστοριάς και Φλώρινας. Κλειστά είναι και σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας, ενώ στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δύο νομών, τα μαθήματα άρχισαν μία ώρα αργότερα. Μία ώρα αργότερα άρχισαν και τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς, ενώ στο νομό Κοζάνης όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Ο Σάββας Τσιτουρίδης αύριο στην Κοζάνη

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κιλκίς κ. Σάββας Τσιτουρίδης, θα επισκεφθεί αύριο την Κοζάνη. Ο κ. Τσιτουρίδης, αύριο στις 6:30 το απόγευμα θα επισκεφθεί τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, ενώ στις 7 στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κοζάνης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις 8 το βράδυ θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος. Στην συνέχεια και στις 9 το βράδυ θα παραβρεθεί στο ετήσιο χορό και στην κοπή της πίτας της ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κοζάνης στο κέντρο “Μορφές – LIVE”.

Μέχρι και 200 συμμετοχές στην 1η βαλκανική Έκθεση στην Κοζάνη την επόμενο Οκτώβριο

Τον Μάρτιο σε σύσκεψη η οποία θα γίνει είτε στα Bitola είτε στην Κοζάνη θα αποφασιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της 1ης Βαλκανικής Έκθεσης η οποία θα διοργανωθεί στην Κοζάνη από 20-22 Οκτωβρίου 2006. Αυτό αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Αποστολίδης και ο Αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού κ. Αντώνης Σιαμπανόπουλος. Και οι δύο υπογράμμισαν πως στην σύσκεψη του Μαρτίου θα αποφασιστούν η διεθνής ονομασία της Έκθεσης, το σήμα της, οι τιμές των περιπτέρων, οι εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν, ο τρόπος μεταφοράς προϊόντων και ανθρώπων από τις τρεις χώρες αλλά και από τις άλλες βαλκανικές χώρες οι οποίες θα συμμετέχουν αφού ούτως ή άλλως θα κληθούν. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση πάντως στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην πρώτη διοργάνωση της Έκθεσης θα φιλοξενηθούν περίπου 200 επιχειρήσεις και φορείς των βαλκανικών χωρών, ενώ όπως τόνισε ο κ. Αποστολίδης βασικός συμπαραστάτης στην διοργάνωση της Έκθεσης θα είναι η Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ. Βασικός στόχος πάντως για τους διοργανωτές οι οποίοι συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Κορυτσά της Αλβανίας είναι από πλευράς κάθε κράτους η Έκθεση να έχει πανεθνικό χαρακτήρα και να συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλη την επικράτεια.

Καταγραφή πουλερικών… στην ΠτολεμαÀδα

Στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών, η Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου ΠτολεμαÀδας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κοζάνης, προβαίνουν στην απογραφή των πουλερικών στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στην πόλη της ΠτολεμαÀδας. Η απογραφή στα Δημοτικά Διαμερίσματα θα γίνει στα πρώην κοινοτικά καταστήματα, ενώ στην ΠτολεμαÀδα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου “Φούφα”. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει αύριο Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Συνάντηση Εργατικού Κέντρου και ΕΒΕ Κοζάνης για την ανεργία

Το πρόβλημα της ανεργίας στο Νομό Κοζάνης και η εξέλιξη των έργων της ΒΙ.ΠΕ., συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης κ. Βαγγέλης Μίχος και ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτης Αποστολίδης. Ο κ. Μίχος, ζήτησε από το Επιμελητήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, να βοηθήσει στη δημιουργία δικτύου συνεργασίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις του Νομού και στο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων, όπου κρατούνται στοιχεία για τους ανέργους της περιοχής, με στόχο την προώθησή τους στην αγορά εργασίας και στις θέσεις που δημιουργεί ο ιδιωτικός τομέας. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται η ανάγκη να χαραχθεί μία κοινή στρατηγική για την επίλυση των προβλημάτων του Νομού Κοζάνης.

Ημερίδα για τα ενεργειακά φυτά από τη Νομαρχία Καστοριάς

Hμερίδα με θέμα: “Ενεργειακά φυτά. Η προοπτική καλλιέργειας τους στο Νομό Καστοριάς” διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς σήμερα στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας. Οι εισηγητές θα αναφερθούν τόσο στην υπάρχουσα κατάσταση καλλιέργειας ενεργειακών φυτών ανά την Ελλάδα άλλά και ειδικότερα στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και στο Νομό της Καστοριάς.

Τα μωμογέρια Καρυοχωρίου σε βιβλίο του Θέμη Αμπατζίδη

Το λαϊκό δρώμενο ''οι μωμόγεροι'' παρουσιάζεται μέσα στο βιβλίο που έγραψε ο Θέμης Αμπατζίδης μετά από επιθυμία του πολιτιστικού μικρασιατικού συλλόγου Καρυοχωρίου “Ο Πρόσφυγας” και με την χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Ο συγγραφέας στο βιβλίο του παρουσιάζει το έθιμο όπως αυτό αναβιώνει στο Καρυοχώρι καθώς επίσης και ιστορικά στοιχεία για το δρώμενο το οποίο αναφέρεται ως το παλαιότερο. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Παντελίδης στην ΠτολεμαÀδα. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση ο δρ. Ιστορίας καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Στάθης Πελαγίδης, ο δρ. Λαογραφίας καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας κ. Κώστας Κονταξής και ο δρ. Ιστορίας πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών κ. Αντώνης Παυλίδης.

Παρουσίαση των εκδόσεων «Ημερολόγιον Κοζάνης» και «Δυτικομακεδονικόν Ημερολόγιον»

Εκδήλωση – παρουσίασης των περιοδικών εκδόσεων “Ημερολόγιον Κοζάνης” του Αναστασίου Μπέλλου για τα 30 χρόνια κυκλοφορίας και “Δυτικομακεδονικόν Ημερολόγιον” του Ζήση Μπέλλου για την κυκλοφορία του 1ου τεύχους, διοργανώνει το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης “Καταφυγή Βιβλιοφίλων”. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου που βρίσκεται στην οδό Βάρναλη 1 – πίσω από το Μπλιούρειο ºδρυμα. Τις εκδόσεις θα παρουσιάσουν: ο Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος, ο δημοσιογράφος, πρόεδρος Κοινότητας Νυμφαίου κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο τέως νομάρχης Κοζάνης κ. Πασχάλης Μητλιάγκας, ενώ θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Τσίγγανας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Νικόλαου Τσιαρτσιώνη.

«Νυφικό Κρεβάτι» στην Κοζάνη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης, παρουσιάζει στην Κοζάνη, την θεατρική παράσταση “Νυφικό Κρεβάτι” με τους Ρένια Λουϊζίδου και Αλέξη Γεωργούλη. Θα δοθούν τρεις παραστάσεις στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα αύριο Παρασκευή θα δοθεί μία παράσταση στις 9:30 το βράδυ και το Σάββατο θα δοθούν δύο παραστάσεις: στις 6:30 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην Αίθουσα Τέχνης στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης από τις 9 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι.

Τα ποιοτικά προϊόντα το θέμα του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Κοζάνη

Σε 48ωρη απεργία αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, κατέρχονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας. Στην απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Συμβασιούχων στα Κ.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας. Οι συμβασιούχοι, διεκδικούν να αυξηθούν οι προκηρυσσόμενες θέσεις στον διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμων εργαζομένων στα Κ.Ε.Π.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.