Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 4 ΜαÀου 2006

By on 04/05/2006


Η Δυτική Μακεδονία στο «Τουριστικό Πανόραμα 2006»

Στην 11η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Τουριστικό Πανόραμα 2006” που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο EXPOATHENS ΣΤΗΝ Ανθούσα Αττικής από σήμερα έως και την Κυριακή 7 ΜαÀου, θα συμμετέχει η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει με περίπτερο 135 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην αίθουσα 5 και θα συμμετέχουν οι Νομοί Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Παράλληλα με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα προβάλλονται και τα τοπικά προϊόντα κάθε Νομού. Εν τω μεταξύ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει παράλληλη εκδήλωση στον χώρο του περιπτέρου με τίτλο “Παραδοσιακή μουσική και χοροί του Νομού Κοζάνης”.

Κατεδαφίζεται το παλιό ΚΤΕΛ Κοζάνης

Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, αποφάσισε ομόφωνα προχτές βράδυ, την υλοποίηση του έργου της κατεδάφισης, το οποίο θα γίνει με αυτεπιστασία. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 207.000 ευρώ. Όπως ήδη έχει αποφασιστεί, ο χώρος του παλιού ΚΤΕΛ προορίζεται για πλατεία. Επειδή όμως υπάρχει μία δικαστική εκκρεμότητα με μία ιδιοκτησία, καθώς ο ιδιοκτήτης υπέβαλλε ένσταση κατά της απόφασης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, μέχρι να τελεσιδικίσει η απόφαση απαλλοτρίωσης, προσωρινά ο χώρος θα λειτουργήσει ως υπαίθριο πάρκινγκ, με ελεγχόμενη στάθμευση.

Ένταξη έργων στο ΠΕΠ

Την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας, έργων συνολικού προϋπολογισμού 22.500.000,00 ευρώ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης.
Αναλυτικά:
ΑΞΟΝΑΣ 5: Ανάπτυξη αγροτικού χώρου.
ΜΕΤΡΟ 5.1: Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις με ενδείξεις οικονομικής βιωσιμότητας κύριας κατεύθυνσης φυτικής Παραγωγής, με τελικό δικαιούχο τη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο αριθμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων που προβλέπεται να ενταχθούν στο έργο είναι 300.
Από το συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό, το ποσό των 7.875.000,00 ευρώ αποτελεί την Κοινοτική Συμμετοχή, το ποσό των 5.625.000,00 ευρώ την Εθνική Συμμετοχή και το ποσό των 9.000.000,00 ευρώ την ιδιωτική συμμετοχή.

Απονομή βραβείων σε μαθητές και καθηγητές από το πρόγραμμα ΔΑΙΔΑΛΟΣ

Η απονομή βραβείων στους μαθητές και τους καθηγητές από την Περιφερειακή Επιτροπή αξιολόγησης και βράβευσης μαθητικών έργων Δυτικής Μακεδονίας του προγράμματος ΔΑΙΔΑΛΟΣ, θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης. Χθές Τετάρτη από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα λειτούργησε έκθεση μαθητικών έργων. Το πρόγραμμα διοργανώνεται στα πλαίσια του ΓΚΠΣ από το Εθνικό ίδρυμα νεότητας σε συνεργασία με το τμήμα Β´ του Υπουργείου Παιδείας.
Στο φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν όλα τα τεχνικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια της Δυτικής Μακεδονίας με 38 συνολικά έργα τα 28 από το Νομό Κοζάνης, 7 από το Νομό Φλώρινας και 3 από το Νομό Καστοριάς. Τα τέσσερα πρώτα βραβεία θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.

Διακοπή κηδείας …λόγω έλλειψης ιατροδικαστή!

Σκηνές απείρου κάλλους ακολούθησαν του θανάτου ενός 82χρονου από το Πολυνέρι Γρεβενών, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα.
Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι συγχωριανοί θρηνούσαν για τον ξαφνικό χαμό του ηλικιωμένου Γιώργου Μήτσιαλου, ενώ συγχρόνως όλα ήταν έτοιμα για την κηδεία. Ξαφνικά, τα παιδιά του θανόντος έλαβαν ένα τηλεφώνημα από το γραφείο κηδειών, από το οποίο ενημερώθηκαν ότι «δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει η ταφή, καθώς κατόπιν εντολής της αστυνομίας πρέπει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση στο πτώμα». Σε λίγα λεπτά έφτασε η νεκροφόρα, η οποία παρέλαβε από το σπίτι τον θανόντα, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή.

Πηγές:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: