Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 3/11/05

By on 03/11/2005

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Στη σύλληψη δύο ατόμων προέβησαν άνδρες της Τμήματος ασφάλειας Πτολεμαϊδας την Δευτέρα (31/10) επειδή κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικές ουσίες.
Το πρώτο άτομο, έλληνας υπήκοος ηλικίας 51 ετών, συνελήφθη στις 10.30 το πρωί στην Ποντοκώμη, δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Υψηλάντη, καθώς κατόπιν νομότυπης έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες που είχαν στην διάθεσή τους, βρέθηκαν στην κατοικία του 88,07 γραμμάρια κάνναβης και τρία ψυχοτρόπα χάπια, βάρους 10 γραμμαρίων.
Η δεύτερη σύλληψη πραγματοποιήθηκε δύο ώρες αργότερα στο Ανατολικό, δ.δ. του δήμου Βερμίου, όταν επίσης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σε έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε κτήμα ενός 39χρονου έλληνα υπηκόου, εντόπισαν με την βοήθεια αστυνομικού σκύλου, 14 γραμμάτια κάνναβης. Και στις δύο περιπτώσεις οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας τους παραπέμπονται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σύντομα τα έργα για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Δημοπρατείται στο επόμενο δίμηνο το στέγαστρο που θα τοποθετηθεί πάνω από τον Μακεδονικό Τάφο του Δημοτικού Διαμερίσματος Σπηλιάς στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, ενώ το έργο της κατασκευής του δρόμου που θα συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Καρυοχωρίου με τον αρχαιολογικό χώρο της Σπηλιάς και είναι ενταγμένο στα προγράμματα Ο.Π.Α.Ν.Γ.-Κ. και του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, δρομολογείται σύντομα. Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το σημείο όπου ανασκάπτεται ο νέος τάφος του 2ου π. χ. αιώνα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να αναδειχθούν όλα τα ευρήματα της περιοχής και να αξιοποιηθεί πολιτιστικά και τουριστικά. Την ικανοποίησή του από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σάββας Ζαμανίδης, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση των ευρημάτων εισέρχεται στην τελική ευθεία, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Από την πλευρά της η αρχαιολόγος κα Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδου, επεσήμανε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάδειξης, προβολής και διάσωσης του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής.

Στη “PHILOXENIA” η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Στην 21η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA” θα συμμετέχει η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας συνολικού εμβαδού 128 τ.μ συμμετέχουν οι νομοί Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας οι οποίοι θα προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Ι. Βελλίδης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης διοργανώνει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο χώρο του περιπτέρου 16 stand 12 στον εκθεσιακό χώρο, εκδήλωση προβολής τοπικών γεύσεων και παραδοσιακής γαστρονομίας Νομού Κοζάνης.

Προβολή των πλεονεκτημάτων της τοπικής αγοράς αποφάσισαν οι επιχειρήσεις του νομού Κοζάνης

Καμπάνια για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς από τους καταναλωτές της περιοχής ενόψει και της περιόδου των Χριστουγέννων, θα υλοποιηθεί από το Επιμελητήριο Κοζάνης,όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη με την συμμετοχή των αρμόδιων φορέων. Η φυγή των καταναλωτών προς την Θεσσαλονίκη, προς το Μοναστήρι των Σκοπίων και προς την Βουλγαρία έχουν ως συνέπεια την μείωση των πωλήσεων όπως τόνισαν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των οργανώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Αποστολίδης εκφράζοντας όλους τους παρευρισκόμενους έκανε έκκληση να προτιμήσουν οι καταναλωτές την τοπική αγορά και στους επιχειρηματίες να προσπαθήσουν να ελκύσουν τους καταναλωτές με καλές τιμές. Η προσπάθεια για την τόνωση της τοπικής αγοράς θα συνοδευτεί και με εκδηλώσεις οι οποίες πιθανόν να γίνουν σε όλες τις πόλεις του νομού Κοζάνης.

Δημιουργία Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης

Στην δημιουργία συλλόγου αιμοδοτών Κοζάνης, προχωρούν αιμοδότες της περιοχής, οι οποίοι καλούν όσους θέλουν να συμμετάσχουν να παραβρεθούν στην συνάντηση που διοργανώνουν σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στον Άγιο Δημήτριο στην Κοζάνη. Μιλώντας στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Θόδωρος Τσαουσίδης αιμοδότης εδώ και 30 χρόνια κάλεσε όλους να παρευρεθούν στη σημερινή συνάντηση και να ενημερωθούν καθώς, όπως τόνισε, οι αιμοδότες στο Δήμο Κοζάνης είναι πολλοί αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η δυνατότητα μιας συντονισμένης δράσης. Παράλληλα ετοιμάζεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Λυγερής ένα CD το οποίο θα περιλαμβάνει τον ύμνο του νέου συλλόγου αιμοδοτών στην ποντιακή διάλεκτο.

Έξι εκατομμύρια ευρώ στο Νομό Καστοριάς από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα»

Στα 6 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει πάρει ο Νομός Καστοριάς μέχρι στιγμής από το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα Σπύρου Ευσταθόπουλου που επισκέφθηκε χθες την Καστοριά. Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος στον Νομό, ο κ Ευσταθόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι “η πορεία μπορεί να βελτιωθεί κατά πολύ”. Ο Νομός Καστοριάς, πρόσθεσε, έχει πάρα πολύ δυναμικά στοιχεία και συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να τα κάνει ανταγωνιστικά.

Αθλητικά

Την πρώτη της Ευρωπαϊκή νίκη πέτυχε χθες η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Καστοριάς. Για την Τρίτη αγωνιστική του Europe Cup γυναικών κέρδισε την Στάρα Ζαγόρα, από την Βουλγαρία, με 94-61.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: