Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 2/2/06

By on 02/02/2006

Σε δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση Κέντρου Ενεργειακών Εξελίξεων Δυτικής Μακεδονίας

Σε δημόσια διαβούλευση στο Νομό Κοζάνης θέτει ο Βουλευτής του Νομού της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης την πρόταση του για τη δημιουργία Κέντρου Ενεργειακών Εξελίξεων Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Πτολεμαϊδα. Η πρόταση αυτή αφορά την πολιτική διάσταση της κεντρικής κατεύθυνσης που προτείνεται για την μετεξέλιξη του ενεργειακού κέντρου της χώρας σε Κέντρο Ενεργειακών Εξελίξεων στη ευρύτερη περιοχή των χωρών της ΝΑ Ευρώπης. Ήδη ο κ. Κασαπίδης την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντήσεις με την Διοίκηση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και το κείμενο διαβούλευσης κατατέθηκε προς ενημέρωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και τον Διευθυντή του ΙΤΕΣΚ. Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη και όπως αναφέρεται στην πρόταση του η μετεξέλιξη αυτή θα σημαίνει τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και του Νομού Κοζάνης από ένα μονοδιάστατο και μονοεπίπεδο ενεργειακό κέντρο ( εξόρυξη και καύση των κοιτασμάτων λιγνίτη από τη ΔΕΗ ) σε ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο Κέντρο Ενεργειακών Εξελίξεων.

Συνάντηση στην Κορυτσά για την Βαλκανική έκθεση

Στα πλαίσια της Βαλκανικής Έκθεσης που προγραμματίζεται να διοργανωθεί την Άνοιξη του 2006 στην Κοζάνη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο αύριο στις 11:30 το πρωί στην Κορυτσά. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Παναγιώτης Αποστολίδης και θα συζητηθούν οι άμεσοι στόχοι και ο αποτελεσματικός συντονισμός της διοργάνωσης.

Στην Καστοριά η 2η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ

Η 2η Σύνοδος Προέδρων των ΤΕΙ Ελλάδας ακαδημαϊκού έτους 2005- 2006 θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο Παρασκευή στην Καστοριά στην αίθουσα ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ του Ξενοδοχείου ΛΙΜΝΑΙΟΝ. Οι εργασίες της συνόδου θα λήξουν την Παρασκευή παρουσία της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με χαιρετισμούς και τοποθετήσεις επί των θεμάτων της Συνόδου, εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αύριο στην Καστοριά η Υπουργός Παιδείας κ Μαριέττα Γιαννάκου, ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Σούτσας.

Ο Γιώργος Κούδας στην Πτολεμαϊδα για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα

Εκδήλωση- παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Μπλιάτκα για το κορυφαίο ποδοσφαιριστή Γιώργο Κούδα, διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο ΠτολεμαÀδας, αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας. Στο βιβλίο ” Γιώργος Κούδας: της ζωής μου το παιχνίδι” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ υπάρχει η αυτοβιογραφία του αθλητή που ήταν και θα είναι η ψυχή και το σύμβολο του ΠΑΟΚ καθώς επίσης το ήθος και η υπερηφάνεια της Εθνικής Ελλάδας. Κατά τη παρουσίαση του βιβλίου θα προβληθούν οι καλύτερες στιγμές της ποδοσφαιρικής πορείας του Γιώργου Κούδα ενώ οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν το βιβλίο στο χώρο της εκδήλωσης από το βιβλιοπωλείο ΛΕΚΤΩΡ . Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 7:30 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου σε διοργάνωση του Δήμου Κοζάνης, του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης και από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: