Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 5 ΜαÀου 2006

By on 05/05/2006


Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 31η Έκθεση Γούνας στην Καστοριά

Στη μητρόπολη της γούνας στην Καστοριά επικεντρώνεται το διεθνές εμπορικό ενδιαφέρον στο τριήμερο 5-7 Μαϊου, καθώς διοργανώνεται η 31η Διεθνής Έκθεση Γούνας.
Η έκθεση η οποία θα φιλοξενήσει περί τους 150 εκθέτες και εμπορικούς ακολούθους από πολλές χώρες του κόσμου, ανοίγει τις πύλες της σήμερα Παρασκευή, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8.30 το βράδυ. Στο τριήμερο της έκθεσης αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να γνωρίσουν τα μοναδικά γουναρικά της Καστοριάς, τα οποία είναι φτιαγμένα με το μεράκι και την τέχνη των Καστοριανών μαστόρων.

Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι

Λήγει η αγωνία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους του δημόσιου τομέα που επί χρόνια βρίσκονταν σε εργασιακή εκκρεμότητα μετά τη δημοσίευση των αποφάσεων του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν με οριακή πλειοψηφία 3 – 2, συνταγματικό το διάταγμα Παυλόπουλου. Οι δικαστές δέχτηκαν ότι μεταβατικές διατάξεις που θεσπίζονται με το Προεδρικό διάταγμα για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου είναι ανεκτές από το αναθεωρημένο Σύνταγμα. Τα δύο μέλη που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι δεν θα πρέπει να γίνει μονιμοποίηση των συμβασιούχων ακόμα κι αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Στη Βουλή η εξαπάτηση των επενδυτών της Κοζάνης από την GENESIS

Το ζήτημα της χρηματιστηριακής εταιρείας GENESIS ΑΧΕΠΕΥ φέρνει στην επιφάνεια ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Γιάννης Βλατής.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Βλατής, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς αν και είχε στην κατοχή της από τον Νοέμβριο του 2004 απόρρητη έκθεση – τη σύνταξη της οποίας είχε διατάξει η ίδια – για τα πεπραγμένα της GENESIS ΑΧΕΠΕΥ, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να λάβει μέτρα για την προστασία των επενδυτών.
Στην ερώτηση σημειώνεται δε, ότι η GENESIS ΑΧΕΠΕΥ είχε ως επί το πλείστον την ευθύνη διαχείρισης κεφαλαίων από επενδυτές του νομού Κοζάνης. Αυτοί οι επενδυτές, παρά τη ζημιά που υπέστησαν από την υπεξαίρεση των κεφαλαίων τους, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε καν με την ελάχιστη προβλεπόμενη αποζημίωση των 30.000 Ευρώ του συνεγγυητικού κεφαλαίου, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τους κόπους ζωής που της εμπιστεύθηκαν.

Δυο εργαστήρια ειδικής εκπαίδευσης στο Νομό Κοζάνης

Δυο σχολικές μονάδες εκπαίδευσης και κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες θα λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο στο Νομό Κοζάνης μετά από έγκριση που δόθηκε από το Υπουργείο παιδείας όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης κ. Δημήτρης Αγνάντος κατά την διάρκεια της Ημερίδας με θέμα εκπαίδευση και κατάρτιση ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Τα δυο σχολεία θα λειτουργήσουν στην Νεα Νικόπολη Κοζάνης και στην Πεντάβρυσο ΠτολεμαÀδας σε κτίρια που δόθηκαν από τους Δήμους ενώ την μεταφορά των μαθητών ανέλαβε η Ν.Α Κοζάνης.

«Προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος Νομάρχης»

Την πολιτική του βούληση να κατέλθει υποψήφιος νομάρχης με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε εχθές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Κωνσταντίνος Κικής, ο οποίος δήλωσε ότι συμμετέχει στις εσωκομματικές διαδικασίες και θα στηρίξει την όποια επιλογή.

Έκθεση φωτογραφίας του Παπάφειου Ορφανοτροφείου

Ο κύκλος εκθέσεων της Εικαστικής Άνοιξης που διοργανώνει η ΔΕΠΑΚΠΚ συνεχίζεται, με Έκθεση Φωτογραφίας της Ιστορικής Διαδρομής του Παπάφειου Ορφανοτροφείου τον Εκθεσιακό Χώρο του Δήμου Κοζάνης (έναντι Ι. Μητρόπολης)
Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 ΜαÀου και λειτουργεί από 10:00 έως 13:00 & 18:00-21:00.

Εγκαίνεια στο δήμο Μακεδνών

Την Κυριακή 7 ΜαÀου 2006 και ώρα 12.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Μακεδνών, στο Μαυροχώρι Καστοριάς, από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη.

Πηγές: net 105.8, e-ptolemeos.gr και ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: