Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 3/2/06

By on 03/02/2006

Την άνοιξη η δημοπράτηση του Αστυνομικού Μεγάρου στην Καστοριά.

Την άνοιξη θα δημοπρατηθεί το έργο που αφορά στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο Βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ανέστης Αγγελής. Το υπερσύγχρονο κτίριο θα ανεγερθεί σε χώρο του Στρατοπέδου Μαθιουδάκη που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Καστοριάς και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κρατητήρια και γυμναστήριο.

Στη Δυτική Μακεδονία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

Στην Δυτική Μακεδονία θα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Φλώρινας.

Στην Καστοριά σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος

Η τελετή θεμελίωσης των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Παραρτήματος ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τον Υφυπουργό Παιδείας Σπύρο Ταλιαδούρο, στο πλαίσιο της 2ης συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα. Η τελετή θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο δίπλα από το κτίριο στο οποίο σήμερα στεγάζεται το ΤΕΙ στην περιοχή Φούρκα.

Δύο σεισμικές δονήσεις στην Καστοριά

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,4 και 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν σήμερα στις δύο παρά πέντε και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα νότια της λίμνης Καστοριάς. Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα.

Σε εξέλιξη το ΒΙΟ.ΠΑ. Ξύλου Δήμου Κοζάνης

Συντάχθηκε ήδη το καταστατικό ίδρυσης του φορέα διαχείρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου Ξύλου του Δήμου Κοζάνης (ΒΙΟ.ΠΑ.), το οποίο μελετούν αυτό το διάστημα ο Δήμος και το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Κοζάνης. Συγκεκριμένα, προτείνεται το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας να ανήκει αρχικά στο Δήμο Κοζάνης και στην συνέχεια, κάθε επιπλοξυλουργός που θα εγκατασταθεί στο ΒΙΟ.ΠΑ. θα αποκτά μετοχές της εταιρείας, ώσπου να εξαντληθεί το μετοχικό κεφάλαιο του φορέα. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοζάνης κα Νικολέτα Μπουμπόναρη σε δηλώσεις της στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας η συνολική έκταση του ΒΙΟ.ΠΑ. Ξύλου φθάνει τα 55 στρέμματα περίπου, ενώ τα προς διάθεση οικόπεδα είναι 45. Ο πρόεδρος του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Κοζάνης κ. Μάκης Φυντάνογλου σε δηλώσεις του στον σταθμό είπε πως έχει καθυστερήσει η λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Ξύλου και ήδη έχει αρχίσει να μειώνεται το ενδιαφέρον επιπλοξυλουργών να εγκατασταθούν στο ΒΙΟ.ΠΑ. Η κα Μπουμπόναρη από την πλευρά της, υποστήριξε πως θα δοθούν κίνητρα για να ενταχθούν επιχειρήσεις στο ΒΙΟ.ΠΑ., τα οποία θα συζητηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα με την Διοίκηση του Σωματείου Επιπλοξυλουργών, με σκοπό να καταλήξουν και στο καταστατικό του φορέα.

Πενήντα τόνους λιγνίτη ζητά ο Δήμος Πτολεμαϊδας από τη ΔΕΗ για τους παλλιννοστούντες δημότες

Την δωρεάν παροχή πενήντα τόνων λιγνίτη, προκειμένου να ανακουφιστούν οι παλλιννοστούντες Δημότες, ζητά με επιστολή του προς τη ΔΕΗ ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως σε μια δύσκολη συγκυρία και σε ένα ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα, ο Δήμος Πτολεμαϊδας αναγνωρίζοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ και την προσφορά της σε θέματα που άπτονται της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, παίρνει αυτή τη πρωτοβουλία, καθώς η ανακούφιση των αναγκών των δημοτών του αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα που έχει θέση εξαρχής η Δημοτική Αρχή.

Σοβαρό εγχείρημα με πολλές προϋποθέσεις ένα νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη

Ως “πολύ σοβαρό εγχείρημα που αφορά όλη την κοινωνία του Ν. Κοζάνης και έχει πολλές προϋποθέσεις” χαρακτήρισε χθες το βράδυ σε δηλώσεις του, έπειτα από τη έναρξη του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς, την υπόθεση ανέγερσης νέου Νοσοκομείου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι Πρόεδροι του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού συλλόγου Κοζάνης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Όπως εξήγησε ο κ. Λεούδης μεταξύ των προϋποθέσεων ανέγερσης ενός νέου νοσοκομείου είναι η ομόφωνη άποψη όλων των φορέων του Νομού, να συμφωνήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η Διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ θα πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι και οι τρόποι χρηματοδότησης, που θα είναι είτε μέσα από κονδύλια του Δ´ Κ.Π.Σ ή μέσω των Συμπράξεων δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ο κ. Λεούδης σημείωσε επίσης ότι υπήρξαν λάθη στρατηγικής για το Νοσοκομείο Κοζάνης, αφού δαπανήθηκαν χρήματα σε ένα χώρο που κρίνεται ακατάλληλος για τη σωστή λειτουργία του, σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση. Ο ίδιος υπογράμμισε με έμφαση ότι το ζήτημα του Νοσοκομείου θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές δεδομένου ότι αφορά ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό της υγείας των πολιτών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΥΠΕ κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι η ανέγερση νέου νοσοκομείου προσδιορίζεται από τις δεδομένες ανάγκες υπηρεσίας υγείας και δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση ενόψει των εκλογών στη Αυτοδιοίκηση. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης κ. Μίχος τόνισε την αναγκαιότητα ενός νέου νοσοκομείου, ενώ ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Ταρατσίδης σημείωσε ότι ορισμένοι δήμαρχοι και πολιτικοί με “σωληνωτή όραση” δεν ήταν οι καλύτεροι σύμβουλοι στα θέματα υγείας της περιοχής, πράγμα που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συνάντηση διαλόγου θα γίνει σήμερα με τον Νομάρχη Κοζάνης.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.