Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 27/1/06

By on 27/01/2006

Αποφάσεις στην Καστοριά των Προέδρων των ΤΕΙ

Την επόμενη εβδομάδα στην Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ όλης της χώρας η οποία θα γίνει στην Καστοριά θα παραβρεθεί η πολιτική ηγεσία της χώρας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και για τον αριθμό των εισακτέων σε κάθε τμήμα αλλά και για την πορεία των Ιδρυμάτων τα επόμενα χρόνια, όπως ανήγγειλε σήμερα μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος. Ο κ. Γκανάτσιος τόνισε πως θα υπάρξουν αποφάσεις για πολλά ζητήματα που αφορούν τα ΤΕΙ ενώ το τριήμερο από σήμερα θα φιλοξενηθεί στην Κοζάνη ο Μητροπολίτης Παναμά και Κεντρικής Αμερικής κ. Αθηναγόρας προσκεκλημένος του ΤΕΙ. Το ºδρυμα έχει ετοιμάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό βιβλίων που θα ενισχύσουν την βιβλιοθήκη που έχει ιδρύσει ο κ. Αθηναγόρας στην Κεντρική Αμερική όπου η ελληνική παρουσία είναι ισχνή.

Ενιαία τιμή τελών ύδρευσης αποχέτευσης σε όλο το Δήμο Κοζάνης

Αύξηση στα όρια του πληθωρισμού – δηλαδή της τάξεως του 3% περίπου – αποφάσισε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης και στα τέλη σύνδεσης με την τηλεθέρμανση για το 2006. Επίσης, αποφάσισε να ισχύει για το 2006 ενιαία τιμή στους οικισμούς του Δήμου για τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Οπότε για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα το πάγιο καθορίστηκε στα 20 ευρώ το έτος και για οικιακή χρήση το τέλος ύδρευσης σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα ξεκινά από 0,35 ευρώ ανά κυβικό μέτρο και φτάνει το 1,50 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, ανάλογα με την κλίμακα. Παράλληλα, αποφασίστηκε ομόφωνα η κατ' αρχήν έγκριση της αγοράς ακινήτου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερβίων – Κοζάνης που βρίσκεται στην Κοζάνη στην συμβολή των οδών Μητροπολίτου Φωτίου και Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη. Επίσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε ενημέρωση για την ΒΙ.ΠΕ. Έχει συμφωνηθεί ότι θα γίνει ο αγωγός ύδρευσης – αποχέτευσης από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και δημοπρατείται μέχρι τον Οκτώβριο. Παράλληλα, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα αναλάβει και την μελέτη και κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της ΒΙ.ΠΕ. Όσον αφορά στην τιμή των οικοπέδων, ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, είπε πως θεωρεί ως την πλέον ανταγωνιστική τιμή, τα 6 εκατομμύρια δραχμές το στρέμμα.

Ο Επίσκοπος Παναμά και Κεντρικής Αμερικής στην Κοζάνη

Ο Μητροπολίτης Μεξικού, Έξαρχος, Κεντρικής Αμερικής και Νησιών Καραϊβικής κ.κ. Αθηναγόρας θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών του ΤΕΙ στην Κοζάνη, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αθηναγόρα. Στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο “Σπύρος Αρσένης” του ΤΕΙ θα γίνει εκδήλωση, όπου σεβασμιότατος κ.κ. Αθηναγόρας θα μιλήσει με θέμα: “Τα ελληνικά γράμματα – διαχρονική και οικονομική διάσταση”. Αμέσως μετά θα γίνει η αναγόρευση του Σεβασμιότατου ως επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σ.Δ.Ο. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στην συνέχεια θα δοθεί συναυλία με την ορχήστρα δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, υπό την διεύθυνση της κας Μαρίας Καραγιάννη. Τέλος θα γίνουν βραβεύσεις της ομάδας φοιτητών για τη διάκριση των επιχειρηματικών τους ιδεών στο πρόγραμμα “Ιδεόπολις” και συνταξιούχων υπαλλήλων του ΤΕΙ. Την Δευτέρα στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών του ΤΕΙ η ακολουθία του όρθρου και στις 8:30 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Επιστολή Νίκου Καραμανίδη σε Νομάρχη Καστοριάς, Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Καστοριάς και τον Δήμαρχο Κορεστείων για κατολισθήσεις.

Με επιστολή του προς τον Νομάρχη Καστοριάς, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Καστοριάς και τον Δήμαρχο Κορεστείων ο Νίκος Καραμανίδης θέτει υπόψη τους ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής Καστοριάς-Κορεστείων από Κορομηλιά, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, οι συνεχιζόμενες κατολισθήσεις από την πλευρά των πρανών, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, επικίνδυνα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και την ασφάλεια οδηγών και επιβαινόντων και ακόμη ότι κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση στα σημεία αυτά, προστατευτικού πλέγματος συγκράτησης των κατολισθήσεων. Στην ίδια επιστολή αναφέρει ακόμη ότι στη διασταύρωση από Δισπηλιό προς Αμπελόκηπους (κόμβος ΜΕΤΡΟ) προς την κάθετο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, αλλά και σε αρκετά τουλάχιστον σημεία της διαδρομής, ενώ υπάρχει ενδεικτική πινακίδα σήμανσης που ενημερώνει για Κορυτσά, πουθενά δεν υπάρχει πινακίδα που να οδηγεί τον ταξιδιώτη προς Κορέστεια, αλλά και προς Φλώρινα- Πρέσπες.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: