Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 23 Ιουνίου 2006

By on 23/06/2006


Το Δελτίο τοπικών ειδήσεων ανανεώνεται συνεχώς


Δύο ελληνιστικούς οικισμούς έφεραν στο φως τα μηχανήματα της Εγνατίας οδού

Δύο οργανωμένους οικισμούς των ελληνιστικών χρόνων έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο νομό Γρεβενών, κατά μήκος την υπό κατασκευή Εγνατίας οδού. Οι δύο οικισμοί και πολλά άλλα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως από τα σκαπτικά μηχανήματα που κατασκευάζουν την Εγνατία οδό στο τμήμα Γρεβενά – Παναγιά, ενώ ακολούθησαν σωστικές ανασκαφές της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας για την ανάδειξη και διάσωσή τους.
«Η συνέχεια κατασκευής της Εγνατίας, επέβαλε τη διενέργεια σωστικών ανασκαφών, οι οποίες έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα», δήλωσε η αρμόδια αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου. Είπε ότι πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές σε δύο θέσεις, στις οποίες εντοπίστηκαν αρχαιολογικοί χώροι και με βάση τα ευρήματα συντάχθηκε ο αρχαιολογικός χάρτης των χωριών Πριόνια, Βελόνιο και Καλλιθέα, που ανήκουν στο Δήμο Γόργιανης με έδρα το Κηπουρειό. Στον αρχαιολογικό χώρο στη θέση «Ιβάνη» ή «Πριόνια 1» βρέθηκε οικισμός ελληνιστικών χρόνων, ο οποίος εκτείνεται σε δύο διαδοχικά υψώματα.

Η ψηφοφορία στον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης για το θερινό ωράριο

Για το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της πόλης της Κοζάνης, κλήθηκαν χθες Τετάρτη να ψηφίσουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονταν τέσσερις προτάσεις για το θερινό ωράριο και υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου η πρώτη πρόταση, σύμφωνα με την οποία το ισχύον πρόγραμμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα συνεχιστεί ως έχει και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 267 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, από τα 437 εγγεγραμμένα μέλη.

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ για τις εθελοντικές συνενώσεις δήμων ζητούν 30 αιρετοί στο Νομό Κοζάνης

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης ζητούν 30 αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, μέλη της γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των εθελοντικών συνενώσεων. Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, υπογραμμίζοντας επίσης πως το αίτημα κατατέθηκε την Τετάρτη και είναι υποχρεωμένη η ΤΕΔΚ να συνέλθει σε 15 ημέρες, το αργότερο δηλαδή μέχρι την μεθεπόμενη Πέμπτη. Επίσης ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως η ΤΕΔΚ έχει την υποχρέωση να συζητήσει αυτό το θέμα, αφού ο Εθνικός Διάλογος για τη διοικητική μεταρρύθμιση ξεκίνησε μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον Πρωθυπουργό και συνεχίζεται. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, επεσήμανε ο κ. Κουκουλόπουλος, είπε ξεκάθαρα ότι αντικείμενο της διοικητικής μεταρρύθμισης στο πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης είναι η συμπύκνωση των δήμων.

Πρόταση για το λογότυπο του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Πρόταση για το λογότυπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καταθέτει ο Δημοτικός Σύμβουλος Πτολεμαίδας Σωκράτης ´Ιτσκος, και πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση για το λογότυπο, μετά, από εκείνη της ονομασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Πτολεμαίειο – υπαγορεύει το μικρό πι σε κύκλο, το αρχικό γράμμα των Πτολεμαίων, γιατί, “μετέρχεται σταθερή διαχρονική αξία, ενταγμένη στην σύγχρονη πραγματικότητα, αταλάντευτη αναφορά σε αναγνώριση του ελληνικού πνεύματος”.

Πηγές: ert.gr – e – ptolemeos. gr

2 Comments

 1. 709.lias

  23/06/2006 at 08:47

  Καλός ο ºτσκος!!!
  το π μικρό και μέσα σε κύκλο…
  Σαν το (c) δηλαδή…
  Αναρωτιέμαι πώς το εννοεί. Έτσι (π)

  Γιατί π είναι και το 3.14….. του κύκλου

  αλλά και από π αρχίζει η λέξη "πέρπιρας"

 2. 659.open20h

  24/06/2006 at 17:39

  κάπως έτσι το εννοεί @
  με τα αχικά Α.Τ.Υ.Π.
  δηλ. Αγνώστου Ταυτότητας
  Υπτάμενος Πέρπιρας

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: