Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 12 ΜαÀου 2006

By on 12/05/2006

Δείγματα ψαριών και νερών της λίμνης Πολυφύτου στάλθηκαν στα εργαστήρια. Καθησυχάζει η Ν.Α. Κοζάνης

Συναγερμός σήμανε στη νομαρχία Κοζάνης μετά την καταγγελία για τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια που έκαναν την εμφάνισή τους στις όχθες της λίμνης Πολυφύτου, στην περιοχή του πλατανόδασους Ρυμνίου.
Συνεργείο του γραφείου αλιείας με επικεφαλής τον αντινομάρχη Γιώργο Αποστολίδη, προχώρησε χτες σε δειγματοληψίες ζωντανών και νεκρών ψαριών, καθώς και σε δειγματοληψίες νερού, προκειμένου να εξεταστούν στα αρμόδια εργαστήρια της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκτιμάται ότι θα βγουν σε περίπου ένα μήνα, αλλά αναμένονται με ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες θανάτου των ψαριών, η κατάσταση των ζωντανών ψαριών, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών της λίμνης.
Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε και στην Εταιρεία ¾δρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), κλιμάκιο της οποίας επρόκειτο χτες ή σήμερα να προχωρήσει σε δειγματοληψίες νερού, προκειμένου να εξετάσει την ποιότητά του, καθώς όπως είναι γνωστό, από τη λίμνη Πολυφύτου υδρεύεται η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις 14/5/2006, στα Κοίλα πραγματοποιείται η περιφερειακή συνδιάσκεψη Δυτ. Μακεδονίας του Πα.Σο.Κ.

Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει το διάλογο με τον πολίτη, διαμορφώνει μέσα από ανοιχτές – συμμετοχικές διαδικασίες τη νέα του πρόταση για την Αποκέντρωση, την Ισχυρή Αυτοδιοίκηση, την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Μεταφέρει την εξουσία και τις αποφάσεις στον πολίτη. Στέλνει ένα μήνυμα αλλαγής κι ελπίδας απέναντι στη μιζέρια και την απαισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Την Κυριακή 14-5-2006 και ώρα 10:00, παρουσιάζουμε τις δικές μας προτάσεις, τη δική μας απάντηση στα προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό. Δημιουργούμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Προτείνουμε ένα νέο ξεκίνημα που να στηρίζεται στην εμπειρία, στη γνώση, στο διάλογο, στη συμμετοχή, στην αποφασιστικότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά στην Κοζάνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κοζάνης «Μακεδονική Δύναμη» συνδιοργανώνουν το πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 14 ΜαÀου 2006, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης (κλειστό γυμναστήριο), με τη συμμετοχή 110 αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα συγκεντρώσει πλήθος αθλητών και θεατών από όλη την Ελλάδα. Αποτελεί το προκριματικό στάδιο για την επιλογή της Εθνικής ομάδας που θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που θα διεξαχθεί από 26 έως 30 Ιουνίου στο Βιετνάμ.

Αποζημιώσεις σε παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ

Από τον Πρόεδρο του ΕΛ. Γ. Α. κ. Νίκο Κατσαρό ανακοινώθηκε ότι: Σήμερα 12 ΜαÀου του 2006 θα χορηγηθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις ύψους 4.911.490 Eυρώ, σε 4.422 παραγωγούς 36 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό, χιόνι και καύσωνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2005 καθώς και κατά το πρώτο δίμηνο του 2006.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν και τους αγρότες των Νομών : Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι τόσο σημαντικές όσο και ο ηλεκτρισμός

Αυτό τονίστηκε στην ημερίδα του 2ου ΤΕΕ Πτολεμαϊδας με θέμα : «Κατασκευή δικτύων με καλώδια οπτικών ινών»
Το ενδιαφέρον των «πληροφορικάριων» της Εορδαίας και όχι μόνο συγκέντρωσε η ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη (10/5) το 2ο ΤΕΕ Πτολεμαϊδας με θέμα «Κατασκευή Δικτύων με καλώδια Οπτικών ινών», σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, με ομιλητή τον Φυσικό-Ραδιοηλεκτρολόγο, Προϊστάμενο τηλεπικοινωνιακού διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας του ΟΤΕ, Παύλο Παπουλίδη.

Το 5ο Ράλλυ Λιμνών στη Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 13 και 14 ΜαÀου το 5ο Ράλλυ Λιμνών που διοργανώνει η Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας και τους Δήμους ΠτολεμαÀδας, Φλώρινας, Βερμίου και Βεγορίτιδας, αλλά και τον Δήμο Μοναστηρίου της FYROM.
Στη διοργάνωση αυτή αναφέρθηκαν τα μέλη της ΛΕΚΑΜ και μέλη της οργανωτικής επιτροπής Χρήστος Κεβρεκίδης και Βάιος Κουγιουμτζόγλου, αλλά και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του δήμου Πτολεμαϊδας Τάνια Βάνη –Κεχαγιά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στην ΠτολεμαÀδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμό που οριστικοποιήθηκε και θα γίνεται κάθε χρόνο στη Δυτική Μακεδονία, με σκοπό να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές της περιοχής σε συνδυασμό με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Πηγές : e-ptolemeos και Δελτία Τύπου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: