Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Παρασκευή 11/11/05

By on 11/11/2005

Φιλοτελική έκθεση στην Κοζάνη

Φιλοτελική έκθεση θα λειτουργήσει στο λαογραφικό μουσείο Κοζάνης από σήμερα Παρασκυεή έως και την Κυριακή. Η έκθεση την οποία διοργανώνει η φιλοτελική εταιρία Κοζάνης περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες ''την ταχυδρομική ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας από το 1870 έως και σήμερα,'' μια συλλογή του Δημήτρη Μεντεσίδη ''τους οθωμανικούς σιδηροδρόμους της Μακεδονίας από 1873-1912'' μια συλλογή του Αθανασίου Πάσχου και καρτ-ποστάλ -παλιές φωτογραφίες του ''ελληνικού στόλου από το 1900 έως το 1923'',συλλογή του Νίκου Ρεπανά διοργανώνει η φιλοτελική εταιρία Κοζάνης. Πρόκειται για σπάνιες συλλογές οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά στην Κοζάνη ενώ έχουν αποσπάσει βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως τόνισε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Νίκος Ρεπανάς μέλος της φιλοτελικής εταιρίας Κοζάνης και συλλέκτης πολλών χρόνων.

Το Βραβείο e TWINNING στο 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

Το 2ο βραβείο στην κατηγορία ''Παιδαγωγική καινοτομία'' απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης στο διαγωνισμό e TWINNING. Τα πρώτα Εθνικά βραβεία e TWINNING 2004-2005 δόθηκαν στις καλύτερες ευρωπαικές συνεργασίες ελληνικών σχολείων. Το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης βραβεύτηκε για το πρόγραμμα με τίτλο ''Library activities,στο οποίο συμμετείχαν εθελοντικά μαθητές της Α´Γυμνασίου που εργάστηκαν σε ομάδες παίζοντας το ρόλο του ρεπόρτερ και το υλικό αντάλλαξαν με τους Δανούς μαθητές, ενώ συνεργάστηκαν και δυο καθηγητές υπεύθυνοι σχολικών βιβλιοθηκών (Ελλάδα -Δανία).

Υψηλή η τιμή της τηλεθέρμανσης Κοζάνης

Είναι πολύ μεγάλη η τιμή της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, σύμφωνα με άρθρο του επικεφαλής του συνδυασμού “Νομαρχία Κοζάνης: Ισχυρή και Ανθρώπινη” κ. Νίκου Παπαφιλίππου. Ο κ. Παπαφιλίππου υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι πρέπει να ελεγχθούν τα λειτουργικά έξοδα και να περιοριστούν μέχρι μηδενισμού τα κέρδη από την τηλεθέρμανση, ενώ κάνει λόγο για κοροϊδία την ιστορία ποσοστιαίου συσχετισμού της τιμής χρέωσης τηλεθέρμανσης με τις ξέφρενες τιμές πετρελαίου.

Σε ετοιμότητα το στράτευμα δηλώνει από την Κοζάνη ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας

Ετοιμότητα παρουσιάζει το ελληνικό στράτευμα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου έπειτα από την τελευταία επίσκεψη τον Ιανουάριο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, άλλαξε τελείως η στελέχωση του Α' Σώματος Στρατού. Αυτό τόνισε χθες Πέμπτη στον χώρο μετεκπαίδευσης εφέδρων στο Μαυροδένδρι Κοζάνης ο αρχηγός του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την ετοιμότητα του στρατεύματος. Ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. χαρακτήρισε το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης των επιστράτων στην περιοχή, πιλοτικό, που στόχο έχει η μετεκπαίδευση της εφεδρείας να μπει σε μία ορθολογική βάση, ώστε οι επίστρατοι πολίτες να γνωρίζουν επακριβώς πότε πρόκειται να κληθούν και να προγραμματιστούν.

Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση στο Άργος Ορεστικό.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Άργους Ορεστικού διοργανώνει σήμερα Παρασκευή ο Δήμος Ορεστίδος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις 5:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Άργους Ορεστικού ο λαογραφικός όμιλος “ΑΡΓΕΣΤΑΙ” θα παρουσιάσει παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς και στις 7 στο πνευματικό κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την απελευθέρωση της περιοχής του Άργους Ορεστικού, από τον ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. Αριστοτέλη Βρίτσιο. Στη συνέχεια η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου “ΟΡΕΣΤΙΣ” θα τραγουδήσει τραγούδια του Μακεδονικού αγώνα και άλλα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου ελαστικού χλοοτάπητα του βοηθητικού γηπέδου του Ε.Α.Κ.

Στις 2 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Ορφανό, τα εγκαίνια του νέου ελαστικού χλοοτάπητα του βοηθητικού γηπέδου του Ε.Α.Κ. Καστοριάς. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στον ανοικτό χώρο του βοηθητικού γηπέδου.

Εντάχθηκαν μελέτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην αναθεώρηση του Γ' Κ.Π.Σ.

Τρεις μελέτες εντάχθηκαν στην αναθεώρηση του Γ' Κ.Π.Σ. από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Συγκεκριμένα οι μελέτες αφορούν: Μελέτη βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης- 1ο τμήμα, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, μελέτη βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης- 2ο τμήμα συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ και άξονας Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή- τμήμα Κορομηλιά- Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ “Οδικοί άξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη”. Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης αναφέρει πως έργα που έμεναν στις καλένδες η Νέα Διακυβέρνηση με ταχύτατους ρυθμούς και πλήρεις διαφανείς διαδικασίες σχεδιάζει και προωθεί την έγκαιρη προετοιμασία των μεγάλων έργων. Οι μελέτες αυτές θα έχουν την πληρότητα που επιβάλλει ο νέος νόμος 3316/05, γεγονός που θα ανατρέψει την τακτική του παρελθόντος, της καθυστέρησης υλοποίησης έργων που οφείλονταν στην έλλειψη πλήρων μελετών με αποτέλεσμα την απώλεια κοινοτικών πόρων. Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης επισημαίνει ακόμη πως τα έργα αυτά θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας καθώς και στη ποιότητα ζωής των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

“Νέα Αντίληψη και Αποκέντρωση στην Επιμόρφωση” ημερίδα στην Κοζάνη

Ημερίδα με θέμα “Νέα Αντίληψη και Αποκέντρωση στην Επιμόρφωση” διοργανώνει σήμερα Παρασκευή στην Κοζάνη στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ. Την έναρξη των εργασιών στις 9:30 το πρωί θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Γεώργιος Βούτσινος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, οι νομάρχες Κοζάνης και Γρεβενών κ.κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης και Δημήτριος Ρίγγος αντίστοιχα, ενώ από τους κεντρικούς ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος.

Πηγή:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.