Συνάντηση Κουκουλόπουλου, Σιούφα, και διευθυντή ΔΕΗ

By on 16/02/2006

Μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η ΚΕΔΚΕ πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2006, στις 9 το πρωί, συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ Πάρι Κουκουλόπουλου με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, τον υφυπουργό Αναστάσιο Νεράντζη, τον γενικό γραμματέα Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου, τον πρόεδρο της ΔΕΗ Κώστα Κυριακόπουλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους δήμους και τη ΔΕΗ.

Τα θέματα, όπως έχουν κωδικοποιηθεί από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ αφορούν:
• Την υπογείωση των δικτύων της ΔΕΗ. Η κατάργηση των εναέριων δικτύων αποτελεί προτεραιότητα για τις τοπικές αρχές για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και βελτίωσης της αισθητικής των πόλεων. Η ΚΕΔΚΕ θα ζητήσει να αναλάβει η κυβέρνηση σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, που θα θεσπίζει τους ενιαίους κανόνες και τις εκατέρωθεν υποχρεώσεις.
• Την τιμή χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν οι δήμοι – ο μεγαλύτερος καταναλωτής – με αποκλειστικό σκοπό την κοινωνική εξυπηρέτηση, και όχι αυτή των παραγωγικών δραστηριοτήτων, χρεώνεται με τις μεγαλύτερες τιμές. Η πρόταση που καταθέτει η ΚΕΔΚΕ είναι να υπάρξει τιμολόγιο με τη χαμηλότερη χρέωση για τους ΟΤΑ.
• Το ύψος της προμήθειας, που καταβάλλουν οι ΟΤΑ λόγω της είσπραξης των ανταποδοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, ανέρχεται στο 2%. Το ποσοστό παραμένει σταθερό, παρά την αλλαγή των περιόδων μέτρησης και χρέωσης από διμηνία σε τετραμηνία, ενώ το ποσοστό που καταβάλλουν οι ΟΤΑ, παρουσιάζει τεράστια αύξηση λόγω της ετήσιας αναπροσαρμογής των ανταποδοτικών τελών. Η Αυτοδιοίκηση ζητά την αναπροσαρμογή του 2% σε 0,5%.
• Το κόστος τοποθέτησης νέων στύλων της ΔΕΗ για επέκταση του φωτισμού ανέρχεται στα 770 ευρώ. Η οικονομική επιβάρυνση, ειδικότερα για τους Καποδιστριακούς δήμους, είναι πολύ σημαντική. Η Αυτοδιοίκηση προτείνει μείωση του κόστους στο 50%.
• Τη χρήση Ηλεκτρονικών Αρχείων. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα με απόφασή της, μετά από προσφυγή της Αυτοδιοίκησης, έκρινε νόμιμο το σχετικό αίτημα των Δήμων. Η πρόταση που κατατίθεται είναι να εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση.
• Την απόδοση τέλους 2% ανανεώσιμης Ενέργειας. Ριζική βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης στο τέλος υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για την αποφασιστική προώθησή τους.

www.kozani.net

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: