Στο δημοτικό συμβούλιο η αγορά ακινήτου της ΕΑΣ

By on 17/11/2006

ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ομόφωνα αποφάσισε προχτές βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, τη λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών για την αγορά του ακινήτου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στο κέντρο της Κοζάνης.

Η αγορά σκοπεύει στην αξιοποίηση του χώρου, τη μετατροπή του σε ζώνη πράσινου και στην ανάδειξη του αρχοντικού «Βαμβακά». Το δάνειο αφορά το κτίριο επί της οδού Ξ. Τριανταφυλλίδη, όπου η ΕΑΣ διατηρεί τα γραφεία της και σούπερ μάρκετ το οποίο έχει επινοικιάσει.

Η απόφαση για το δάνειο ήταν ομόφωνη, αλλά επισημάνθηκε από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου ότι πρέπει να προσεχθούν δύο πράγματα: Πρώτον, το ακίνητο να είναι «καθαρό» από χρέη και δεύτερον, να ληφθεί μέριμνα να αδειάσει το κτίριο ο «Αρβανιτίδης» που διατηρεί σούπερ μάρκετ, το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε η επένδυση που κάνει ο δήμος Κοζάνης να αξιοποιηθεί όσο γίνεται νωρίτερα, δηλαδή να μετατραπεί η περιοχή σε χώρο πράσινου και με την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτίσματος να αναδειχθεί και αξιοποιηθεί το αρχοντικό «Βαμβακά».

Πηγή : e-ptolemeos

One Comment

  1. 659.open20h

    17/11/2006 at 21:33

    Η αγορά σκοπεύει στην αξιοποίηση του χώρου, τη μετατροπή του σε ζώνη πράσινου και στην ανάδειξη του αρχοντικού «Βαμβακά» καθώς και την ανάδειξη της στενούρας του Νταιρούση που βρίσκεται
    ακριβώς δίπλα και αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο για την ΚΟΖΑΝΗ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: