giapraki.com

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕI ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε «στην άψογη συνεργασία με το Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γκανάτσιο και τα μέλη του Συμβουλίου καθώς επίσης και στο σωστό προγραμματισμό που γίνεται από πλευράς του ιδρύματος.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι στην πρώτη θέση αξιολόγησης από πλευράς ποιότητας σπουδών και στη δεύτερη θέση από άποψη αριθμού εισακτέων, πράγμα που αποδεικνύει τον καθοριστικό του ρόλο στην εκπαίδευση της χώρας.
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης «στον στόχο της δημιουργίας νέων σχολών με τμήματα που θα είναι άμεσα συνδεμένα με την παραγωγή ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου άναρχα και χωρίς προγραμματισμό λειτούργησαν τμήματα χωρίς επαγγελματική προοπτική για τους αποφοίτους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τμήμα Τεχνικών Ορυχείων για ο οποίο η ΔΕΗ σε καμιά προκήρυξη της δεν έχει ζητήσει θέσεις εργασίας.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων Σχολών με ιδιαίτερη προτεραιότητα τη άμεση λειτουργία Σχολής στην ΠτολεμαÀδα στη βάση του σωστού προγραμματισμού και της ισόρροπης κατανομής.
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και συνέπεια τα θέματα Παιδείας καθώς κάθε απόφαση περνά μέσα από την Εθνικό διάλογο για την Παιδεία ώστε να έχει το μέγιστο δυνατό εύρος αποδοχής.
Έτσι αποφεύγονται φαινόμενα να αλλάζει η πολιτική στην Παιδεία κάθε που αλλάζουν τα πρόσωπα στο υπουργείο ή εκάστοτε κυβέρνηση».
Η παιδεία δεν πρέπει να είναι χώρος αντιπαραθέσεων αλλά συναίνεσης» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

www.e-ptolemeos.gr

Exit mobile version