ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΚΟΖΑΝΗΣ

By on 25/11/2006

Σύλληψη 18 λαθροµεταναστών

Μια μαζική είσοδο δεκαοχτώ (18) λαθρομεταναστών στη χώρα μας από την Αλβανία απέτρεψαν άντρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών το απόγευμα της Πέμπτης, οι οποίοι συνέλαβαν παράλληλα έναν Έλληνα 38 ετών ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο τους 18 λαθρομετανάστες, έναντι αμοιβής 300 ευρώ από τον καθένα.

Τους 18 Αλβανούς λαθρομετανάστες επιχείρησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας δύο Έλληνες με μία κλούβα, όμως στο 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Γρεβενών -Κοζάνης έπεσαν σε μπλόκο της ειδικής αστυνομικής ομάδας που τους σταμάτησε για έλεγχο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι 18 λαθρομετανάστες, 4 από τους οποίους είναι καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων διότι είχαν απελαθεί από τη χώρα μας για διάφορους λόγους, καθώς και ο Έλληνας που οδηγούσε την κλούβα.

Ένας δεύτερος δράστης, που σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο έπαιζε τον ρόλο του προπομπού, κατάφερε να ξεφύγει και καταζητείται, καθώς όταν αντελήφθη το αστυνομικό μπλόκο ανέπτυξε ταχύτητα και δύο χιλιόμετρα μακριά περίπου εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκε στην παρακείμενη αγροτική περιοχή.

Στην κατοχή του οδηγού της κλούβας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φιξάκια με ηρωίνη συνολικού βάρους 1 γραμ. περίπου, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συλληφθέντα τα προμηθεύτηκε για δική του χρήση από άγνωστο άτομο. Βρέθηκε ακόμη στο αυτοκίνητο χρηματικό ποσό 123,50 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν επίσης.

Οι συλληφθέντες με την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Γρεβενών.

Πηγή e-ptolemeos.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: