Στα Κοίλα ο Σιδηροδρομικός σταθμός Κοζάνης

By on 23/11/2006

Στα Κοίλα ο Σιδηροδρομικός σταθμός Κοζάνης αν δεν εγκρίνει ο ΟΣΕ την υπογείωση της γραμμής στην πόλη

Την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης για την χωροθέτηση του νέου επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού είτε με υπογείωση της γραμμής εντός της πόλης της Κοζάνης είτε στα Κοίλα, εφόσον αρνηθεί ο ΟΣΕ λόγω κόστους, επανέλαβε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σε δηλώσεις του σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ.

Ο κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε πως ορισμένοι από την Κοζάνη επιχειρούν να μην δοθεί η μάχη για υπογείωση τη γραμμής εντός της πόλης με διάφορα επιχειρήματα και τόνισε πως για τον εμπορευματικό σταθμό στα Κοίλα ολοκληρώνεται η μελέτη για την εγκατάστασή του στα Κοίλα. Όσον αφορά στον επιβατικό σταθμό, ο κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε πως το κόστος δεν αφορά την Κοζάνη αλλά τον ΟΣΕ, υπενθυμίζοντας πως η χώρα μας δεν κατάφερε να απορροφήσει μεγάλο μέρος των κονδυλίων για μεγάλα έργα.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ τόνισε πως ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την ίδρυση της εταιρείας η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση έργων του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και με ειδική αποκεντρωτική λειτουργία θα βοηθήσει όλους τους του δήμους της χώρας. Η εταιρεία στην οποία κύριος μέτοχος θα είναι η αυτοδιοίκηση, η ΚΕΔΚΕ έχει ζητήσει να συμμετέχει και το κράτος, θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2007, έτος προετοιμασίας του 4ου ΚΠΣ και υλοποίησης έργων γέφυρας με το 3ο ΚΠΣ.

Πηγή : ΕΡΑ Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: