Τριήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

By on 16/11/2006

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


Τριήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σε μια πολιτική συγκυρία, που οι αγώνες της νεολαίας, φοιτητικής και μαθητικής, βρίσκονται σε έξαρση, θεωρούμε περισσότερο επιτακτική την ανάγκη να συνδέσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου του ’73 με το σήμερα και να επικαιροποιήσουμε το μήνυμά του.

Το φοιτητικό κίνημα του ΜαÀου-Ιουνίου, σε σύμπραξη με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των δασκάλων και των καθηγητών, αλλά και τις μαθητικές καταλήψεις, έθεσαν για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, τόσο έντονα, ξανά το σύνθημα του Νοέμβρη του ’73, «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»! Το τρίπτυχο αυτό, πιο επίκαιρο από ποτέ, ενόψει των αναδιαρθρώσεων που επίκεινται στον χώρο της παιδείας, μας ωθεί στην ανάγκη να υποδαυλίσουμε το ενδιαφέρον για το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τόσο στους συναδέλφους μας, όσο και στην τοπική κοινωνία.

2 Comments

 1. 1225.Joannoudi

  16/11/2006 at 08:35

  Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι η φωτογραφία στα δεξιά του άρθρου δεν ισχύει….το πανεπιστήμιο πλέον λειτουργεί σε άλλο κτίριο…εδω και έναν χρόνο…

 2. 77.mmingos

  16/11/2006 at 10:36

  Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι Joannoudi. Στο συγκεκριμένο κτίριο βρίσκονται τα εργαστήρια του τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων. Δεν έχει κλείσει.

  Υπάρχει ένα κτίριο το οποίο είναι στην παλαιά την περιφέρεια (στο πάρκο Αγ. Δημητρίου), όπου στεγάζεται η Διοικούσα και υπάρχουν και άλλες Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας αλλα και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Τέλος οι αίθουσες διδασκαλίας του τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων βρίσκονται στην έξοδο Αθήνας / Θεσ/νίκης στην οδό Μπακόλα & Σιαλβέρα.

  Συνοψίζοντας δηλαδή :

  1. Διοικούσα και Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής –> Πάρκο Αγίου Δημητρίου
  2. Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων –> Μπακόλα και Σιαλβέρα
  3. Εργαστήρια τμήματος ΜΔΕΠ –> Στο κτίριο του Χριστοφορίδη, όπως το ονομάζουμε, κάτω απο το Νοσοκομείο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: