ΤΟΝ ΜΑΪΟ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ

By on 03/02/2006

Σήμερα τριμερής συνάντηση στην Κορυτσά για τη διοργάνωση της έκθεσης.

Αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Κοζάνης και του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Αποστολίδη, μεταβαίνει σήμερα στην Κορυτσά, όπου σε κεντρικό ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη (Ελλάδας, Αλβανίας, FYROM) για την οργάνωση της Βαλκανικής Έκθεσης που πρόκειται να διοργανωθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Graht Hotel και από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Αντώνης Σιαμπανόπουλος, ο διευθυντής του ΕΒΕ Κοζάνης Βασίλης Μαγουλόπουλος και ο διευθυντής του ΚΔΣ Δημήτρης Ρισμάνης. «Οι στόχοι και ο αποτελεσματικός συντονισμός της διοργάνωσης, η οποία πρόκειται να είναι μία έκθεση βαλκανική, αλλά θα εκτείνεται και σε παραευξείνιες χώρες, είναι το αντικείμενο της συνάντησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ. Σήμερα στην Κορυτσά αναμένεται να ορισθεί η ημερομηνία της 1ης Βαλκανικής Έκθεσης. Σύμφωνα πάντως με τον Π. Αποστολίδη, η έκθεση θα διενεργηθεί τον Μάιο, αλλά η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών στη σημερινή σύσκεψη. Επίσης πρόκειται να καθοριστεί ο χαρακτήρας της Βαλκανικής Έκθεσης, αν δηλαδή θα είναι γενική ή ειδική. Η εισήγηση του ΕΒΕ Κοζάνης και του Εκθεσιακού Κέντρου στη σημερινή σύσκεψη θα προτείνει να είναι γενική η έκθεση, αφού αναμένεται να έρθουν εκθέτες από τα Βαλκάνια και από παραευξείνιες χώρες. Από τη FYROM και την αλβανική πλευρά θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη οι πρόεδροι των αντίστοιχων επιμελητηρίων και άλλοι παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή Βαλκανικής Έκθεσης ελήφθη πέρυσι στο Μοναστήρι, με μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ των τριών πλευρών. Η έκθεση, είχε αποφασιστεί τότε, θα γίνεται εναλλάξ στις τρεις χώρες.

Να σημειωθεί ότι στον εκθεσιακό φορέα Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει πλέον και η ΔΕΘ. Επίσης εντός του 2006 θα πραγματοποιηθούν συνολικά οκτώ εκθέσεις από τον φορέα του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και δύο εκθέσεις από τη ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του νομού Κοζάνης, η αποστολή θα επισκεφτεί τη νέα γενική γραμματέα της περιφέρειας Κορυτσάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: