ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ (Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις, Εκδηλώσεις κλπ.)

By on 13/07/2006

Στη στήλη αυτή περιλαμβάνονται όλα τα Δελτία Τύπου
που αποστέλλονται από τα Σωματεία, Φορείς κλπ.
Για να περιληφθεί και η δική σας εκδήλωση στείλτε το κείμενό σας στο [email protected]
και θα δημοσιεύεται μέχρι και την ημέρα πραγματοποίησης του.

Λ Α Σ Σ Α Ν Ε Ι Α 2 0 0 6

Παραδοσιακές μουσικές βραδιές
στη Νέα Καρδιά, στη Λευκόβρυση και Θέατρο Σκιών
στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης (Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ.) στο πλαίσιο των «Λασσανείων 2006» διοργανώνει μουσικές λαϊκές βραδιές σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Καρδιάς θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία και ώρα 8.30 μ.μ., Διήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Ποντιακή και Λαϊκή Βραδιά.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκόβρυσης θα πραγματοποιηθεί Ποντιακή Βραδιά στον Άγιο Νικόλαο Λευκόβρυσης και ώρα 9.00 μ.μ..

Την Κυριακή 16 Ιουλίου το Θέατρο Σκιών Κοζάνης θα παρουσιάσει τον «Καραγκιόζη και τον Μαύρο της Ανατολής», στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης στις 9.00μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Μυρίπνοα και Μελίρρυτα Τραγούδια» – Λάζαρος Λαζαρίδης

Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, στο πλαίσιο των Λασσανείων 2006, διοργανώνει συναυλία με τίτλο Μυρίπνοα και Μελίρρυτα τραγούδια του Λάζαρου Λαζαρίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 9:30 το βράδυ στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μια εξαιρετική συναυλία με έναν μοναδικό ερμηνευτή και κορυφαίους μουσικούς που θα συναρπάσει και θα ενθουσιάσει το κοινό που θα επιλέξει για την διασκέδασή του το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο την βραδιά της Τετάρτης. Ο Λάζαρος Λαζαρίδης σε ένα ξεδίπλωμα του ταλέντου του, θα ερμηνεύσει τραγούδια λαϊκά – έντεχνα – ρεμπέτικα και παραδοσιακά με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Στην συναυλία θα παίξουν οι μουσικοί: Π. Παφρανίδης (Μπουζούκι), Δ. Σφίγγος (Κιθάρα), Δ. Τσιολχάς (Ακορντεόν), Γ. Κίρμος (Μπάσο), Α. Παπαδόπουλος (Κρουστά), Γ. Ψάλτης (Βιολί), Κ. Καλαϊτζίδης (Ούτι), Χ. Μπαρτζόπουλος (Κανονάκι), Δ. Νινίκας (Λαούτο), Π. Παπαγεωργίου (Τουμπερλέκι), Λάζαρος Λαζαρίδης (τραγούδι).

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα μεταφερθεί στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2006

Ο κύκλος εκθέσεων της Εικαστικής Άνοιξης, ενός νέου εικαστικού θεσμού στην πόλη μας, που διοργανώνεται από τη ΔΕΠΑΚΠΚ κλείνει με μια έκθεση κατασκευών και ζωγραφικής. Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εκθέσεων η τελευταία έκθεση που θα πραγματοποιηθεί θα είναι η Έκθεση Κατασκευών και Ζωγραφικής του Μακρυγιαννίδη Δήμου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο 8 Ιουλίου 2006 στον Εκθεσιακό Χώρο του Δήμου Κοζάνης (έναντι Ι. Μητρόπολης) στις 20:30.

Ο Δήμος Μακρυγιαννίδης γεννήθηκε το 1961 στην Αναράχη Εορδαίας. Πρόκειται για την 3η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με κατασκευές και ζωγραφικά έργα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην σχολή ζωγραφικής του Θεόδωρου Ζυρπιάδη. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «η θεματική μου είναι μια καταγραφή της σημερινής κοινωνίας και μια νοσταλγική αντιπαράθεση με τις εικόνες των νεανικών μου χρόνων. Χρησιμοποιώ υλικά που αποτελούν το σκηνικό της ζωής μου και προσπαθώ λυτά να εκφράσω τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου».

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 14 Ιουλίου και θα λειτουργεί από τις 18:00 – 21:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Γιορτές της Γης» στην Βλάστη Νομού Κοζάνης

Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται στην Κοινότητα Βλάστης οι “Γιορτές της Γης”, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Ο υπεύθυνος της Οικοτοπίας κ. Σταύρος Υφαντής, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες Τρίτη το μεσημέρι, έκανε λόγο για ένα εναλλακτικό έθνικ φεστιβάλ, το οποίο έγινε ήδη γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Οι “Γιορτές της Γης” ξεκινούν σήμερα Τετάρτη με την ομάδα κρουστών του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Παράλληλα μέχρι και την Κυριακή θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, θα γίνουν συζητήσεις και σεμινάρια, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το Οικολογικό Κίνημα στην Ελλάδα, θεατρικές παραστάσεις, θα λειτουργεί θέατρο σκιών, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών και θα πραγματοποιηθούν ορεινές πεζοπορίες, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 και κυνήγι θησαυρού. Φέτος η είσοδος του κοινού στην εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, όπως ελεύθερο είναι και το κάμπινγκ για όσους θέλουν να κατασκηνώσουν αυτές τις ημέρες στην ορεινή Βλάστη.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ 2006

Για τρίτη χρονιά η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Αιανής Κοζάνης διοργανώνει το φεστιβάλ «Γιορτές των Νερών» (Η2Ο Festival) στις 13,14,15 και 16 Ιουλίου 2006.
Στου ποταμού τ’ αγκάλιασμα. Εκεί όπου ο Αλιάκμονας σμίγει με τη λίμνη Πολυφύτου. Σ’ ένα μαγευτικό πλατανόδασος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ρυμνίου του Δήμου Αιανής στην Κοζάνη.
Οι φετινές εκδηλώσεις πέρα από τον οικολογικό τους χαρακτήρα είναι αφιερωμένες στην παράδοση και στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τριών αδελφοποιημένων πόλεων σε τρεις χώρες των Βαλκανίων, Αιανής, Hissar Βουλγαρίας και Alexinats Σερβίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

· Πέμπτη 13 Ιουλίου 2006
Συναυλία reggae μουσικής με τους One Drope.
Έναρξη 10:00 μ.μ.
Είσοδος Ελέυθερη
· Παρασκευή 14 Ιουλίου 2006
9:00 μ.μ. Παράσταση από το χορευτικό Hissar Βουλγαρίας
10:00 μ.μ. Συναυλία του Μπάμπη Στόκα με το Σχέδιο Γάμμα
Είσοδος 10,00€
· Σάββατο 15 Ιουλίου 2006
9:00 μ.μ Παράσταση από το χορευτικό Alexinats Σερβίας
10:00 μ.μ. Συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Μαζί της η Ανδριάννα Μπάμπαλη και η Ραλλία Χρηστίδου.
Είσοδος 15,00€
· Κυριακή 16 Ιουλίου 2006
10:00 π.μ. Γιορτή Τοπικών Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Παραδοσιακών Προϊόντων.
10:00 μ.μ. Συναυλία Δημοτικής Μουσικής με την ορχήστρα του Γιάννη Μπούκου στο τραγούδι η κα. Ντίνα Αλεξοπούλου.

Κάθε βράδυ Djs Set στο Bar Μούγκα Στρούγκα!
Στην διάρκεια τω εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Beach Volley με ελεύθερη συμμετοχή, καθώς και οργανωμένες ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο

Πληροφορίες: 24610-98820 κ. Γιάννης Κουμπούρας
κα. Σγουροπούλου Στέλλα
κα. Γούναρη Βίκη
Web Sites: www.h2o-festival.gr, www.Kallianicity.gr, www.Eani.gr, www.Inall.gr
E-Mail: [email protected]

πηγή : Δελτία Τύπου

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: