Υπογραφή σύμβασης του έργου για τη βελτίωση του δρόμου Καισαρειάς – Σπάρτου

By on 14/04/2006

Ακόμη μια σημαντική και ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελίμειας παρέμβαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Νομού και την απόκτηση συνθηκών και προϋποθέσεων που συντελούν στην ασφαλέστερη οδήγηση, αποτελεί η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του δρόμου Καισαρειάς – Σπάρτου.
Ο Νομάρχης Κοζάνης, Ιορδάνης Ανδρεάδης, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση των υποδομών μεταφορών στο Νομό Κοζάνης, υπέγραψε την Παρασκευή 14 Απριλίου 2006 τη σύμβαση του έργου της βελτίωσης της οδού Καισαρειάς – Σπάρτου, προϋπολογισμού 485.000 €, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2006.
Το έργο αφορά στη βελτίωση υπάρχουσας χωμάτινης οδού που συνδέει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Καισαρειάς και Σπάρτου του Δήμου Ελίμειας. Περιλαμβάνει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου καθώς και τις εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης προχωρά διαρκώς σε βελτιώσεις τμημάτων του οδικού δικτύου, με στόχο την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στο επαρχιακό ενδονομαρχιακό δίκτυο, προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης και εξυπηρέτησης των μετακινήσεων στο Νομό μας. Ταυτόχρονα με την κατασκευή του δρόμου Καισαρειάς – Σπάρτου προωθείται η δημιουργία περιμετρικού – περιφερειακού οδικού δικτύου της λίμνης Πολυφύτου που συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της τεχνητής λίμνης ενώ με την επικείμενη δημοπράτηση της κατασκευής της γέφυρας Καισαρειάς – Αιανής διευκολύνεται πλέον η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο Αιανής.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: