Μάικ: Ο πρώτος σκύλος-εργασίας για ΑΜΕΑ γίνεται ο φύλακας-άγγελος της Ασπασίας [εικόνες]

By on 05/12/2015

Ο Μάικ, ένα γλυκύτατο κουτάβι Λαμπραντόρ, σε λίγους μήνες θα είναι ο φύλακας-άγγελος της Ασπασίας Μπόγρη που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της και έμεινε ανάπηρη.

Πρόκειται για τον πρώτο σκύλο-βοηθό για άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Μάικ θα είναι σε θέση να ανιχνεύει κρίσεις, επιληπτικά επεισόδια και να προειδοποιεί εγκαίρως τη μητέρα της Ασπασίας, Σπυριδούλα Φατούρου.

«Ο Μάικ, αυτό το υπέροχο κουτάβι Λαμπραντόρ θα εκπαιδευτεί για ένα χρόνο περίπου και είναι ο πρώτος σκύλος – βοηθός που ουσιαστικά τον φέρνει η Ασπασία. Τώρα έρχεται τη μυρίζει και αργότερα θα χρησιμοποιήσουμε και ρούχα της Ασπασίας. Δεν είναι κατοικίδιο, θεωρείται σκύλος εργασίας, που θα προλαμβάνει και θα μας ενημερώνει εμένα ή κάποιο νοσηλευτή. Θέλω πάντως να πω πως αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στην Ελλάδα» τονίζει η μητέρα του κοριτσιού στο protothema.gr.

Η Ασπασία βρίσκεται τους τελευταίους 20 μήνες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, μετά από τη δολοφονική επίθεση από τον πατέρα της που την πυροβόλησε εξ’ επαφής. Η κοπέλα αναπνέει και καταπίνει χωρίς μηχανική υποστήριξη ενώ επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι της. Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο Κέντρο βρίσκεται και η Μυρτώ.

Η εκπαιδεύτρια του Μάικ, Έλενα Παλαγκά έχει εξειδίκευση στα σκυλιά – βοηθούς για άτομα με ορατές και αόρατες αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες), είναι καλλωπίστρια σκύλων και σύμβουλος πένθους και απώλειας ζώων με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: