Μέσο ενημέρωσης το Διαδίκτυο για τους Έλληνες

By on 04/05/2006

Αργά, αλλά σταθερά αυξάνεται η διείσδυση του Διαδικτύου στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Bari Focus. Το 33,8% των πολιτών δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί κυρίως για ενημέρωση και αναζήτηση πληροφοριών. Επίσης, το 45,4% των Ελλήνων χρησιμοποιεί υπολογιστή.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζει Το Βήμα της Πέμπτης, το 45,4% των πολιτών από 13-70 ετών δηλώνει ότι χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι, στην εργασία, στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο.

Σχετικά με τη χρήση του ºντερνετ, το 39,1% των χρηστών δήλωσε ότι «σερφάρει» στο Διαδίκτυο κάθε μέρα, το 17,5% δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, το 15,5% μία φορά, το 9,8% μέρα παρά μέρα, το 10% κάθε δεκαπενθήμερο και το 7% επισκέπτεται κάποια ιστοσελίδα ή δικτυακή πύλη μία φορά τον μήνα.

Η αναζήτηση κάθε είδους πληροφοριών, από ειδησεογραφικές ή άλλες πηγές, αποτελεί τον κύριο λόγο χρήσης του Διαδικτύου: προσδιορίζεται ως αγαπημένος προορισμός από το 96% των χρηστών.

Ακολουθούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με 55,7%, η αναζήτηση μουσικής με 32,5%, τα παιχνίδια με 21,4%, η συνομιλία μέσω chat και news groups με 20,8% και οι αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών με ποσοστό 9,1%.

Ειδικότερα, η ελληνική ειδησεογραφία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των χρηστών του Internet που αναζητούν διάφορες πληροφορίες: το 36,7% δηλώνει ότι σερφάρει για να ενημερωθεί σχετικά με την ελληνική επικαιρότητα.

Το 22,6% ενδιαφέρεται και για την ξένη ειδησεογραφία και το 8,6% για τις εξελίξεις στην οικονομία και στο χρηματιστήριο. Πάντως, ο τομέας της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στο Διαδίκτυο, αφού προτιμάται από το 50,5% των χρηστών.

Ενδιαφέρον για τα αθλητικά επιδεικνύει το 24,3% των χρηστών, για τις διακοπές και τα ταξίδια το 20,2% και για τα επαγγελματικά ζητήματα το 36,6%.

Απο news.in.gr & Adslgr.com
[Submitted by LAMBIS_7]

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: