Νέο περιφερειακό νοσοκομείο ζητά το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης

By on 22/09/2010


Την αναγκαιότητα για τη δημιουργία Περιφερειακού Νοσοκομείου με έδρα την Κοζάνη, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, το οποίο συνεδρίασε για τα προβλήματα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής, παρουσία πολλών θεσμικών φορέων.

Oπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα η Καρδιολογική ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω συμπλήρωσης των εφημεριών των 2 γιατρών, με το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται προσωρινά με την έλευση μιας καρδιολόγου από το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, στην τοποθέτηση του τόνισε πως…

πηγή: Χρόνος Κοζάνης

One Comment

  1. 709.Γιαπρακίξ

    23/09/2010 at 03:50

    Στα λόγια οι προτάσεις για δημιουργία Περιφερειακού νοσοκομείου

    Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ

    «Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία το ΥΚΚΑ (Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) καμία πρόταση από τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕ, Γεν. Γραμματεία Περιφέρειας) για ίδρυση νέου Νοσοκομείου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας».
    Τα παραπάνω αναφέρει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 2 Σεπτεμβρίου απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 12/7/2010 ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άγγελος Κολοκοτρώνης, με θέμα «Ανεπαρκής η παροχή υγείας στη Δυτική Μακεδονία».
    Στην απάντηση του Υπουργείου Υγείας, η οποία σημειωτέον υπογράφεται από την πρώην υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, γίνεται αναφορά σε 30 θέσεις διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων που συστάθηκαν για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας για την ενίσχυση παροχής των υπηρεσιών υγείας, αλλά και στη λειτουργία των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ.
    Στην απάντηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
    «Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΚΚΑ (Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) καμία πρόταση από τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕ, Γεν. Γραμματεία Περιφέρειας) για ίδρυση νέου Νοσοκομείου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
    Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σας πληροφορούμε ότι είναι δυνατή η σύσταση αυτοτελούς ΤΕΠ σε νοσοκομεία, δυναμικότητας άνω των 200 κλινών (Ν. 2889/01). Ωστόσο για την ενίσχυση παροχής των υπηρεσιών υγείας, συστάθηκαν θέσεις ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, για κάθε νοσοκομείο της περιοχής αυτής, ως εξής:
    ΓΝ Κοζάνης: 10 θέσεις
    ΓΝ Γρεβενών: 7 θέσεις
    ΓΝ Καστοριάς: 4 θέσεις
    ΓΝ Φλώρινας: 9 θέσεις
    Αναφορικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, σας γνωρίζουμε ότι κατ? εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 11, του άρθρου 7, του Ν. 1579/85 (ΦΕΚ 217/Α/85) έχει εκδοθεί η αρ. Α3Β/ΟΙΚ. 8604/22-5-89 ΦΕΚ 417/β/89) Υπουργική Απόφαση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται: παρ. 1 «Το ΕΚΑΒ και τα παραρτήματά του συνεργάζεται και συνδέεται άμεσα με τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για το συντονισμό και την καθοδήγηση στο έργο της παροχής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας και περίθαλψης καθώς και διακίνησης των εκτάκτων περιστατικών» και παρ. 3 «Τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα και άλλα μέσα μεταφοράς των νοσοκομείων ή κέντρων υγείας υπάγονται στη συντονιστική αρμοδιότητα του ΕΚΑ και των παραρτημάτων του».
    Επιπροσθέτως έχει εκδοθεί και το αρ. Υ4Δ/4989/15-5-2000 έγγραφο του ΥΥΚΑ, που αναφέρεται στο συντονισμό της κίνησης των ασθενοφόρων αυτοκινήτων και στις διαδικασίες υλοποίησης αυτού, προκειμένου να υπάρξει πλήρης κάλυψη και αντιμετώπιση των περιστατικών διακομιδής ασθενών».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: