Οι εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της Παναγίας Σουμελά

By on 14/08/2006

Γιορτάζει η Παναγία ΣουμελάΜια σειρά εκδηλώσεων θρησκευτικού, Εθνικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου θα εορτάσει για 1594η φορά ο Ελληνισμός την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Βερμίου.

Στις Ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, συνοδεία πολλών αρχιερέων. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία, στις 6 παρά τέταρτο υποδοχή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλλάδος κ.κ. Χριστόδουλου, στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ´ αρχιερατικής συγχοροστασίας, στις 8 το βράδυ θα γίνει λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί όρθρος εορτής, στις 8:30 Αρχιερατικό συλλείτουργο, στις 10;30 το πρωί θα γίνει επίσημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, στις 11 και τέταρτο θα θεμελιωθεί το Μελισσανίδειο Μέλαθρο», και θα ακολουθήσει δεξίωση.

πηγή : ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: