giapraki.com

Μηνύσεις για την ρύπανση κατά διευθυντών της ΔΕΗ από τον «Σπάρτακο»

Μηνύσεις για την ρύπανση κατά διευθυντών της ΔΕΗ από τον «Σπάρτακο»



Την πρόταση του προέδρου του κ. Γιώργου Αδαμίδη να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά όλων των Διευθυντών ΑΗΣ και Ορυχείων της ΔΕΗ, εξαιτίας της υψηλής ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης τις τελευταίες ημέρες, συζητά αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ενέργειας «Σπάρτακος», όπως προανήγγειλε ο κ. Αδαμίδης μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Αδαμίδης εξήγησε πως η κίνηση του σωματείου επιβάλλεται αφού δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα στην σύσκεψη των αρχών Αυγούστου για τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον με αιωρούμενα σωματίδια σε τιμές πολλαπλάσιες των ορίων.

Ο κ. Αδαμίδης θεωρεί ως υπευθύνους της κατάστασης τόσο τους διευθυντές σταθμών και ορυχείων καθώς και την διοίκησης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας όσο και τον Νομάρχη Κοζάνης κ. Γιώργο Δακή ο οποίος όπως είπε μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα ανά διεύθυνση και ανά Σταθμό και ορυχείο προκειμένου να συνετιστεί η ΔΕΗ να λάβει μέτρα. Ο κ. Αδαμίδης επίσης σημείωσε πως πρέπει να είχε γίνει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα και προανήγγειλε το αίτημα για παρέμβαση του το οποίο θα κάνει πιθανότατα σήμερα ο «Σπάρτακος».

πηγή : ΕΡΑ Κοζάνης

Exit mobile version