ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΔΕΗ : Κλοπή δύο φορτηγών από το Ορυχείο Καρδιάς

By on 12/02/2006

Μία πρωτοφανής για τα χρονικά της περιοχής κλοπή σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (7/2) στους χώρους της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο ορυχείο Καρδιάς, απ’ όπου κλάπηκαν δύο φορτηγά τα οποία ανήκαν σε εταιρεία που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η απουσία των δύο φορτηγών, τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία της εταιρείας «ΑΚΜΗ», η οποία έχει αναλάβει έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ, εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης όταν ο εργοδηγός και οι οδηγοί της εταιρείας πήγαν να πιάσουν δουλειά, με αποτέλεσμα να μείνουν εμβρόντητοι άπαντες καθώς μέχρι τώρα ήξεραν για κλοπές υλικών και κάποιων εξαρτημάτων από τους χώρους της ΔΕΗ, όχι όμως και ολόκληρων φορτηγών.

Τα φορτηγά ήταν σταθμευμένα σε χώρο του Ορυχείου Καρδιάς, στον λεγόμενο Τομέα 6 (πίσω από τον ΑΗΣ Καρδιάς), όπου ήταν σταθμευμένα περίπου 15 φορτηγά της εταιρείας. Παρά το ψάξιμο που ακολούθησε, μέχρι στιγμής τα δύο φορτηγά δεν έχουν εντοπιστεί, παρά το γεγονός ότι το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαϊδας διενεργεί έρευνες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να καταφέρει να τα εντοπίσει.

Επρόκειτο για ένα τετραξονικό φορτηγό 33 τόνων, μοντέλο ’86, με καμπίνα λευκού χρώματος και πράσινη καρότσα και για ένα τριαξονικό 26 τόνων, μοντέλο ’91, η καμπίνα του οποίου είχε κόκκινο χρώμα και η καρότσα πράσινο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι κανείς δεν είδε τίποτε και αυτό το γεγονός, καθώς και ότι τέτοια περίοδο που τις βραδινές ώρες επικρατεί παγετός τα φορτηγά δεν παίρνουν εύκολα μπρος, επειδή είναι πετρελαιοκίνητα, κάνουν τους αρμόδιους να εικάζουν ότι τα φορτηγά κλάπηκαν μάλλον τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο προϊστάμενος της εταιρείας «ΑΚΜΗ» Σταύρος Δάμος, ο οποίος σε ερώτηση του «Π» απάντησε ότι κατά την εκτίμησή του τα φορτηγά κλάπηκαν δύο με τρεις ώρες το πολύ μετά που σχόλασαν οι οδηγοί, γύρω στις 8-9 το βράδυ της Τρίτης, όσο δηλαδή τα πετρέλαια ήταν ζεστά, καθώς το πρωί λόγω ψύχους δεν παίρνουν εύκολα μπροστά.

Ο κ. Δάμος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει να έχει παρατηρηθεί ξανά παρόμοιο συμβάν, αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές έχουν κλαπεί εξαρτήματα και ανταλλακτικά φορτηγών της εταιρείας, όπως και από φορτηγά άλλων εταιρειών, ενώ επιβεβαίωσε την φήμη ότι πριν λίγες μέρες, ένα δεκαήμερο περίπου, είχε κλαπεί το ραδιοκασετόφωνο από ένα φορτηγό.

Συνδικαλιστές του χώρου ωστόσο έκαναν λόγο για ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη μερικά χρόνια πριν, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους πριν οκτώ χρόνια περίπου είχε κλαπεί ένα φορτηγό από το Ορυχείο Αμυνταίου, το οποίο ανήκε στην ιδιοκτησία της εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΜΗ», τα ίχνη του οποίου ουδέποτε κατάφεραν να εντοπιστούν.

Αντικείμενο σχολιασμού εξάλλου μεταξύ των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, από τη στιγμή που μαθεύτηκε η κλοπή, είναι η παντελής έλλειψη φύλαξης στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ, καθώς οι πύλες για τα ορυχεία είναι αφύλακτες, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει ο οποιοσδήποτε στους χώρους που ανήκουν στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ, η οποία να μην ξεχνιόμαστε, είναι πλέον ανώνυμη εταιρεία.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: