ΝΕΚΡΩΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

By on 30/08/2006

Σταματά κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Λουκέτο σε δήμο, υπηρεσίες, καταστήματα και στάση εργασίας την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ για τη σωτηρία του ΤΕΙ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων.

Σαράντα δύο πόλεις της χώρας που διαθέτουν ΤΕΙ νεκρώνουν στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ. Εκτός από το λουκέτο που πρόκειται να βάλουν οι προαναφερόμενοι δήμοι που διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση των ΤΕΙ από τη μείωση των εισακτέων και τις επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται στην ανάπτυξη της περιφέρειας, την ίδια ώρα με αποφάσεις και συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, εργαζόμενοι και παραγωγικοί φορείς πρόκειται να σταματήσουν κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Η απόφαση – πιλότος – πάρθηκε προχτές βράδυ σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Κοζάνης. Ο δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος να σημειωθεί ότι συναντάται σήμερα στη 1 το μεσημέρι με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, έκανε την παραπάνω πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από τους φορείς. Την ίδια πρόταση πρόκειται να διατυπώσει, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ σε σύσκεψη τα ων 42 δημάρχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Παιδείας, εφ’ όσον δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις των 42 δήμων και της ΚΕΔΚΕ. Ειδικότερα, ο Π. Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να κρατήσουμε όρθιο τον πυλώνα ανάπτυξης που είναι το ΤΕΙ» και πρότεινε για τις πρωινές ώρες της 8ης Σεπτεμβρίου 6ωρη στάση εργασίας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: