giapraki.com

Η Φλώρινα χρειάζεται το Πανεπιστήμιο

Κάνουμε αυτήν την κίνηση ως φοιτητές της Φλώρινας που αγαπήσαμε αυτήν την πόλη και δεν θέλουμε να την δούμε να παρακμάζει σε περίπτωση που φύγουν όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου και Τει. Κάνουμε αυτήν την κίνηση γιατί αν σιωπήσουμε οι τύψεις θα μας βαραίνουν και θα μας καθιστούν συνυπεύθυνους στο έγκλημα που πρόκειται να διαπραχθεί. Είμαστε απαλλαγμένοι από κομματικά συμφέροντα και ο σκοπός μας είναι να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο χειρισμό αυτής της πόλης.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κύριε Δήμαρχε της Φλώρινας, κύριε Νομάρχη, κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Υπουργοί παιδείας, πολιτισμού, οικονομικών, εσωτερικών και εξωτερικών και κύριε Πρωθυπουργέ,πολίτες και φοιτητές της πόλης, ότι για την υποβάθμιση αυτής της ακριτικής περιοχής θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Η Φλώρινα είναι μια πόλη στην οποία υπάρχει Πανεπιστήμιο από το 1942. Είναι μία πόλη που έβγαλε και ενέπνευσε ζωγράφους, ποιητές και σκηνοθέτες. Είναι μια πόλη με ιστορική και εθνική σημασία λόγο της γεωγραφικής της θέσης. Γι αυτόν τον λόγο όλοι οι προαναφερθέντες είμαστε συνυπεύθυνοι σε περίπτωση που αυτή η πόλη υποβαθμιστεί.
Οι φοιτητές και οι διδάσκοντες των ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Φλώρινα είναι περίπου 3000 και ο τζίρος που αφήνουν στην πόλη είναι πάνω από 30% αν και αποτελούν μόνο το 1/6 του πληθυσμού. Η ευθύνη είναι στα χέρια μας, κύριοι.

Exit mobile version