giapraki.com

H Λαϊκή συσπείρωση Εορδαίας για τις λαϊκές αγορές

Ερώτηση «Για την στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους μικρούς αγροτοπαραγωγούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών».

κ. Δήμαρχε

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου

Ανάστατοι είναι οι έμποροι των λαϊκών αγορών του Δήμου  Εορδαίας για το επερχόμενο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που αφορά τη λειτουργιά των λαϊκών αγορών και το υπαίθριο εμπόριο. Το συγκεκριμένο  νομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί στα πάνω από 120 αντιλαϊκά νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για να τα περάσει  χωρίς κραδασμούς.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υλοποιεί κατευθύνσεις της ΕΕ και θα στερήσει  κυριολεκτικά το ψωμί από τους έμπορους των λαϊκών αγορών. Μέσα από το νομοσχέδιο η κυβέρνηση θα εισάγει για τα καλά τις μεγάλες  εταιρίες  τροφίμων στον κλάδο της λαϊκής αγοράς και προβλέπει:

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση»  ζητούμε : 

Το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τις λαϊκές και το υπαίθριο εμπόριο. 

Ταυτόχρονα, να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές : 

Exit mobile version