Γυναικολόγος πρωταγωνιστεί σε υπόθεση εμπορίας βρέφους

By on 10/11/2013

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίκαση υπόθεσης εμπορίας και παράνομης υιοθεσίας βρέφους, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται γνωστός γυναικολόγος

μαιευτήρας στη Λάρνακα.

Το θέμα μάλιστα λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κάποιος πως κυκλώματα εμπορίας βρεφών δρουν στην Ελλάδα κ κυριαρχούσε στην Κεντρική Ελλάδα, εκμεταλλευόμενο Βουλγάρες.

Η υπόθεση στη Μεγαλόνησο

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο διερευνών την υπόθεση, υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου, 38χρονη Βουλγάρα επισκέφθηκε την κλινική του μαιευτήρα στις 16 Απριλίου του 2013 για εξέταση και αφού διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε, διατύπωσε την επιθυμία να διακόψει την κύηση.

Ωστόσο, ο μαιευτήρας φέρεται να τη μετέπεισε να συνεχίσει την εγκυμοσύνη λέγοντάς της ότι θα αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα κύησης και τοκετού και αφού γεννηθεί το παιδί, θα διευθετούσε την υιοθεσία του από οικογένεια με αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο η γυναίκα όσο και ο 44χρονος σύντροφός της δέχθηκαν την πρόταση του γιατρού. Έτσι, κατά το κατηγορητήριο, στις 6 Νοεμβρίου 2013 η Βουλγάρα γέννησε στην κλινική του μαιευτήρα ένα αγοράκι και έφυγε με εξιτήριο δύο ημέρες μετά.

Την ίδια μέρα σε βάρος του μαιευτήρα και του ζεύγους από τη Βουλγαρία εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και αργά το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου, ανακόπηκε από την Αστυνομία αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο Βούλγαροι και συνελήφθηκαν. Σε έρευνα, που έγινε, βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας μέσα σε φάκελο το ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκε κ συνελήφθη στην κλινική, που διατηρεί στη Λάρνακα, ο μαιευτήρας, ο οποίος ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε ότι για το παιδί είχαν υποβληθεί σχετικά έγγραφα υιοθεσίας απ τους υποψήφιους γονείς, Ελληνοκυπρίους -41 χρόνων η γυναίκα και 45 χρόνων ο σύζυγός της- και ότι η υποψήφια μητέρα βρισκόταν στο πρώτο όροφο της κλινικής για εξοικείωσή της με το βρέφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κατάθεσή του ο γιατρός παραδέχθηκε, όλα όσα έγιναν από τις 16 Απριλίου, αλλά και την καταβολή προς τη Βουλγάρα του ποσού των 10.000 ευρώ. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι ο ίδιος θα ελάμβανε ως αμοιβή οποιοδήποτε ποσό.

newscity1

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: