giapraki.com

Γιάτρεψαν και θ’ απελευθερώσουν την καρέττα που δάγκωσαν σκυλιά στην Κυλλήνη

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ o Σύλλογος για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου την απελευθέρωση της «Αιμιλίας», χελώνας που τραυματίστηκε από…
επίθεση σκύλων. Πρόκειται για μία ενήλικη θηλυκή θαλάσσια χελώνα, με μήκος καβουκιού 76,5 εκ., και βάρος 58 κιλά που βρέθηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, τα ξημερώματα της 2ης Ιουνίου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Αναλυτικότερα, το πρωί της 2ης Ιουνίου, οι εθελοντές του Συλλόγου, κατά την καθημερινή, πρωινή περιπολία τους στην παραλία του Κυπαρισσιακού κόλπου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Βουνάκι, την εντόπισαν και θεώρησαν ότι βρίσκεται στην φάση της ωοτοκίας.

Μετά από κάποια λεπτά που την παρατηρούσαν κατάλαβαν ότι δεν κινείται και αφού την πλησίασαν είδαν ότι αιμορραγούσε από τους δύο ώμους της. Τα τραύματα ήταν βαθιά και οι εθελοντές κατάλαβαν ότι αυτά ήταν αποτέλεσμα επίθεσης σκύλων καθώς υπήρχαν αντίστοιχα ίχνη γύρω της και τα σκυλιά. Αν και τα αδέσποτα είχαν ήδη απομακρυνθεί κατά μήκος της παραλίας έγιναν αντιληπτά από τους εθελοντές.

Αφού με γάζες κάλυψαν τις πληγές της, η χελώνα μεταφέρθηκε με το αμάξι του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στην Κυπαρισσία και από εκεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που βρίσκεται στη Γλυφάδα. Μάλιστα για τη διάσωση της το Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας συνεργάστηκε με τους εθελοντές για την επιτυχημένη μεταφορά της χελώνας στην Αθήνα καθώς και το Κ.Τ.Ε.Λ. Μεσσηνίας.

«Η διαδικασία της απελευθέρωσης της θα γίνει στην Κυλλήνη σε συνεργασία με την Grecotel και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ελπίζουμε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους μας, ενήλικες και παιδιά, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος δεν γνωρίζει ηλικία.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ξενοδοχείο του Ομίλου Grecotel Hotels & Resorts, Οlympia Riviera Resort, τo οποία κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας μιας τραυματισμένης χελώνας του Κέντρου Διάσωσης, για δύο μήνες, βοηθώντας σημαντικά το έργο μας.

Σας προσκαλούμε όλους, λοιπόν, στην απελευθέρωση της Αιμιλίας, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, 11:00 μπροστά από το ξενοδοχείο Olympia Riviera Resort στο Κάστρο Κυλλήνης» επισημαίνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

tromaktiko.gr

Exit mobile version