giapraki.com

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου στην Πτολεμαΐδα

Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 26χρονης υπηκόου Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, προ μηνός περίπου η 26χρονη κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 25-07-2016 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω διαδικτύου, πείσθηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350€) για την αγορά του, το οποίο όμως δεν παρέλαβε όπως είχε συνεννοηθεί.

Ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης της απάτης είναι 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για το ίδιο αδίκημα – απάτες μέσω διαδικτύου – χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες:

Exit mobile version