giapraki.com

Eπιδείνωση του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

    Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

 ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ  ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ  ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ- ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο  Καιρού που εξέδωσε  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση  θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες  του Σαββάτου  16-1-2016  με κύρια χαρακτηριστικά,  ισχυρές βροχές και καταιγίδες  χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και  στα ημιορεινά  , ενισχυμένους ανέμους και  πτώση της θερμοκρασίας.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες  και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση , βροχοπτώσεων – χιονοπτώσεων και παγετού.

 

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

κεντρικών σωλήνων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pdm.gov.gr

 

 

 

Exit mobile version