Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στη Βαυαρία

By on 03/04/2013

Στον εκθεσιακό χώρο Λοκσούπεν της πόλης Ροσενχαιμ πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση με θέμα την ζωή και την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η έκθεση περιλαμβάνει  450 αρχαιολογικά εκθέματα και για την πραγματοποίηση της συνεργάστηκαν 42 μουσεία, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου.

Την διοργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Αρχαιολογικό Μουσείο Μονάχου σε συνεργασία με τη Γλυπτοθήκη Μονάχου, με τα μουσεία Λούβρου, Λονδίνου, Βερολίνου, Βιέννης Οξφόρδης, Αμστερνταμ, Βρυξελλών, Αμβούργου, Βασιλείας, Νεάπολης και με άλλα 31 μουσεία.

Με μεγάλους παραστατικούς χάρτες και πίνακες της πορείας του Μ. Αλεξάνδρου, με τα αντικείμενα της καθημερινής ζωής του, με σκηνική περιγραφή – με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό – των πολεμικών επιχειρήσεων και της κατασκευής ειρηνιστικών και πολιτιστικών έργων, αποδίδεται κατ’ ανεπανάληπτο τρόπο το μεγαλειώδες όραμα του Μακεδόνα να ενώσει πολιτιστικά και πολιτισμικά τον τότε γνωστό κόσμο, σε Ανατολή και Δύση.

Την έκθεση συνοδεύει ένας καλαίσθητος τόμος που αποτελείται από 303 σελίδες στις οποίες ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Σεεχόφερ, ο Βαυαρός Υπουργός Επιστημών, Έρευνας και Τέχνης Βόλφγκανγκ Χόιμπις και 21 καθηγητές πανεπιστημίων περιγράφουν όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τις μικρές του αδυναμίες μέχρι και τα μεγαλεπήβολα οράματα και σχέδιά του, όπως και το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον της εποχής του.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες ανάμεσα στις οποίες ο Βαυαρός Υπουργός Επιστημών, Έρευνας και Τέχνης, Βόλφγκανγκ Χόιμπις, η Πρώτη Δήμαρχος της πόλης Ρόσενχαιμ, Γαβριέλα Μπάουερ, ο Περιφερειάρχης Γιόσεφ Ναιντερχελ, ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Μονάχου, καθηγητής Ρούπερτ Γκέμπχαρντ και ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτρόπος στη Βαυαρία της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας. Ενώ η εκδήλωση καλύφθηκε από τα βαυαρικά ΜΜΕ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: