giapraki.com

Κοινωνία ¿ρα μηδέν για το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της ΔΕΗ

Κοινωνία ¿ρα μηδέν για το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της ΔΕΗ

Υπογράφει o Γιάννης Παππάς

«Έχουμε και εμείς δικαίωμα στη ζωή. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε ελεύθεροι, γιατί κάθε άλλο παρά ελεύθεροι αισθανόμαστε στον ίδιο τον τόπο μας, που μαστίζεται από τη ρύπανση και την ανεργία».

Τα λόγια απελπισίας του 33χρονου Κώστα Καραφυλλίδη από την Ακρινή του Δήμου Ελλήσποντου αναδεικνύουν άλλη μια περίπτωση νέου ανθρώπου που συναντάς εύκολα στις περιοχές που βρίσκονται στην καρδιά των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ.

Από τη μια η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και από την άλλη οι απαλλοτριώσεις γης και η ανεργία.

Παντρεμένος με ένα παιδί και άνεργος προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του, δουλεύοντας κατά καιρούς σε εργολάβους μέσα στη ΔΕΗ ως μηχανοτεχνίτης.

«Χαμηλοί μισθοί και εξαντλητικά ωράρια σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Διαθέτω πτυχίο και προϋπηρεσία στη ΔΕΗ αλλά τα ποσοστά συμμετοχής στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΔΕΗ από την περιοχή μας είναι πολύ μικρά σε σχέση με διπλανές περιοχές και οι ειδικότητες που υπάρχουν βγάζουν πολλούς σαν και εμένα έξω από τις προσλήψεις», δηλώνει ο κ. Καραφυλλίδης, όπως περιγράφει, πασχίζει κάθε χρόνο τουλάχιστον να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα ένσημα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Exit mobile version