giapraki.com

Εφοριακοί με «τρύπια» πόθεν έσχες – «Ξέχασε» να δηλώσει την… Porsche της γυναίκας του

Είναι αυτοί που ελέγχουν τα δικά μας εισοδήματα και ξεσκονίζουν τις φορολογικές μας δηλώσεις. Αυτούς όμως ποιους τους ελέγχει; Εκτενώς μέχρι πρότινος κανείς… Και αυτό γιατί σύμφωνα με το πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, υπήρχαν πολλοί εφοριακοί οι οποίοι είχαν «τρύπια» πόθεν έσχες, στα οποία μερικές φορές ξεχνούσαν μέχρι και να δηλώσουν τις Porsche τους…

Τα εικονικά πόθεν έσχε όπως δημοσιεύει το Έθνος ήταν δεκάδες και μάλιστα βλέποντας την «λαίλαπα» να έρχεται πολλοί από αυτούς έσπευσαν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις σε βάθος δεκαετίας προκειμένου να δικαιολογήσουν την ψαλίδα μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και αγορών. Επικαλέστηκαν έτσι δωρεές, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δάνεια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εφοριακοί επιχείρησαν να δικαιολογήσουν εμβάσματα από το εξωτερικό που άγγιζαν και τις 400.000 ευρώ. Οι ύποπτες περιπτώσεις:

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε ζητήσει το άνοιγμα συνολικά 436 στελεχών του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί 93 έλεγχοι εκ των οποίων 44 σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης και τμήματος Ελέγχου και 49 σε ελεγκτές-υπαλλήλους.

coolnews.gr

Exit mobile version