giapraki.com

Κατέφθασαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Κοζάνη και στα Γρεβενά!

Κατέφθασαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες στην Κοζάνη και στα Γρεβενά!


Στο Νομό Κοζάνης έφτασαν προερχόμενοι από την Αθήνα συνολικά 16 μετανάστες αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και μετήχθησαν από την Αθήνα στην Κοζάνη, καθώς τα κρατητήρια της Αστυνομίας και οι άλλοι χώροι διαμονής στην Πρωτεύουσα έχουν γεμίσει ασφυκτικά.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες αυτοί κρατούνται σε τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού.

Ειδικότερα οι 11 κρατούνται στο Τσοτύλι και οι 5 στην ΠτολεμαÀδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας άλλη μια «φουρνιά» Πακιστανών. Καθώς όμως στη χώρα μας το μεταναστευτικό πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό, ενώ στην Αθήνα δεν χωρούν άλλοι μετανάστες, είναι φανερό ότι ένα μεγάλο κύμα μεταναστών θα διοχετευτεί στην επαρχία. Πάντως ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης, Γιώργος Κολτσίδας, στον οποίο απευθυνθήκαμε για περισσότερες πληροφορίες, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «το θέμα είναι υπηρεσιακό», ενώ αγνοώντας ότι πρόκειται για μείζον κοινωνικό πρόβλημα, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή πληροφορία.

Το βέβαιο είναι ότι η ζήτηση χώρων υποδοχής θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Στο νομό Κοζάνης διαψεύστηκε ότι είχε υποδειχθεί το στρατόπεδο Ρωμανέλη στο Δρέπανο για τέτοια χρήση, καθώς έγινε διορθωτική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι «πρόκειται για το Δρέπανο ΑχαÀας».

πηγή:Πτολεμαίος/gevenanews

Exit mobile version