giapraki.com

ΘΕΟΦΑΝΙΑ

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης
θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων τα Θεοφάνια


Σεβαστή είναι η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ.Παύλου
να μην τελέσει τον αγιασμό των υδάτων ανήμερα των Θεοφανίων στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων στην Λίμνη του Πολυφύτου. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Δημοσθένης Κοκολιός, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι τα επιχειρήματα που κοινοποίησε ο Σεβασμιότατος με επιστολή πέρυσι τον Φεβρουάριο στο Δήμο Σερβίων είναι όντως σοβαρά.

Ωστόσο και εξαιτίας της επταετούς παράδοσης που έχει δημιουργηθεί με την χριστιανική αυτή πράξη, ο Δήμος Σερβίων θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων τα Θεοφάνια στις 12 το μεσημέρι στην γέφυρα των Σερβίων με ιερείς της περιοχής Σερβίων.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης γνωστοποίησε ότι ο μεγάλος αγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Θεοφανίων στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 10.30 το πρωί. Θα προηγηθεί όρθρος και θεία λειτουργία ιεροργούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου.

Στον δήμο ΠτολεμαÀδας η τελετή αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί τα Θεοφάνια στις 10 το πρωί στο ποτάμι του Περδίκκα.

Πηγή : ertnews

Exit mobile version