Θεατρική παράσταση από το θίασο του Κώστα Πρέκα στο Τσοτύλι.

By on 07/08/2006

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006 γύρω στις 9.30 το βράδυ, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Τσοτυλίου, δόθηκε παράσταση από το Θίασο Όραμα του Κ.Πρέκα με το έργο «Ιφιγένεια έν Αυλίδι» του Ευριπίδη, στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Γυμνασίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ό δήμαρχος Τσοτυλίου Μανώλης Γκάσης, ο οποίος αφού ανέφερε τα σχετικά περί της εκδήλωσης , ευχαρίστησε θερμά τον κ.Πρέκα για την ανταπόκριση του στο κάλεσμα αυτό , με αφορμή την συνεργασία του θιάσου με συγκεκριμένο θέατρο που είναι κληροδότημα του Συνδέσμου Δυτικομακεδονικών Σωματείων . Πρόεδρος του είναι ο κ.Τζούλης, από τον Αυγερινό Βοϊου με την προτροπή του οποίου έγινε αυτή η εκδήλωση, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει και συνέχεια αυτής.

Η επιβλητική μουσική, τα λιτά μεν σκηνικά και οι θαυμάσιες ερμηνείες μέσα στην σεληνόφωτη νύχτα, απορρόφησαν το ενδιαφέρον του κοινού. Υπήρχε απόλυτη ησυχία παρόλο που στην εκδήλωση υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά .

Οι ερμηνείες όλων ήταν εξαιρετικές, αλλά ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι ερμηνείες της Αλίκης Ζαχαροπούλου στο ρόλο της Κλυταιμνήστρας και της Μαρίας Κολοβού στο ρόλο της Ιφιγένειας.

Η παράσταση έκλεισε με τα συνεχόμενα, για αρκετή ώρα, χειροκροτήματα των θεατών που είχαν μια σπάνια ευκαιρία να δουν μια τόσο αξιόλογη θεατρική παράσταση αρχαίας τραγωδίας στον τόπο τους .

Ο κ.Πρέκας μετά την λήξη της παράστασης ευχαρίστησε πολύ συγκινημένος τον κ.Τζούλη, που ήταν η αφορμή για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία που βίωσε και τον τίμησε για το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει για τον τόπο του .Επίσης ευχαρίστησε τους θεατές που παρακολούθησαν με τόσο προσοχή την παράσταση και στήριξαν τον θίασο του με το ζεστό χειροκρότημα τους.

Την εκδήλωση αυτή θα ακολουθήσουν και άλλες , όπως η αναβληθείσα λόγω κακοκαιρίας θεατρική παράσταση «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» με τον θίασο του Θάνου Καλλιώρα και Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα και Γιάννη Σπάθα.

[Δημοσιεύτηκε απο eltzk]

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: