giapraki.com

Ημερίδα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης των επιχειρηματιών και υποψήφιων επιχειρηματιών της Δυτικής Μακεδονίας

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2005 Εκθεσιακό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας (17.30-20.30 μ.μ.)

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2005 ΓΡΕΒΕΝΑ ?Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 17.30-20.30μ.μ.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2005 Αίθουσα Επιμελητηρίου Καστοριάς 17.00-21.00

Η ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., επίσημος φορέας Πιστοποίησης Αγροτουριστικών καταλυμάτων, οργανώνει ημερίδα για τον Αγροτουρισμό στην Κοζάνη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών για Επιχειρήσεις, στην ΑΝΚΟ Α.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος “K-Clusters» ( Καινοτόμα clusters στη Δυτ. Μακεδονία).

Η Ημερίδα απευθύνεται σε επιχειρηματίες του κλάδου, εργαζόμενους και συνεργάτες των επιχειρήσεων του τουρισμού υπαίθρου αλλά και νέους και «εν δυνάμει» επιχειρηματίες στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Αφορά στις δυνατότητες του Αγροτουρισμού και του Τουρισμού Υπαίθρου γενικότερα που ως γνωστό τα τελευταία χρόνια αποτελεί μοχλό ανάπτυξης αρκετών ορεινών και ημιαστικών περιοχών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Το περιεχόμενο της Διημερίδας θα περιλαμβάνει θέματα όπως:

– Ποια είναι η συμβολή του Αγροτουρισμού στο τουριστικό προϊόν της χώρας και γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού ? τουρισμού υπαίθρου στη Δυτική Μακεδονία, ειδικότερα. Πετυχημένες πρακτικές και μεταφορά τεχνογνωσίας από άλλες ευρωπαϊκές περιοχές με κοινά χαρακτηριστικά.

-Ο Αγροτουρισμός ? Τουρισμός Υπαίθρου ως επιχειρηματική δράση με προοπτικές δημιουργίας νέων επαγγελμάτων, θέσεων εργασίας και δυνατοτήτων απασχόλησης. Οι σύγχρονες απαιτήσεις ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

-Το target group πελατών του Αγροτουρισμού ? Τουρισμού Υπαίθρου. Τα χαρακτηριστικά, οι ανάγκες και οι προσδοκίες του ταξιδιώτη, οι διαφορές του από τον τουρίστα του μαζικού τουρισμού. Αναφορά στις υπηρεσίες που συνθέτουν το Αγροτουριστικό Πακέτο.

– Αναφορά στις αρχές της σωστής λειτουργίας, φιλοξενίας και υποδοχής επισκεπτών, για όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις Αγροτουρισμού ? Τουρισμού Υπαίθρου.

– Ενημέρωση για την εφαρμογή των Προδιαγραφών Ποιότητας, η διαδικασία της Πιστοποίησης.

Κεντρική ομιλία: Μπριγκίττα Παπασταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε.

Εισήγηση: Στέλλα Ασκέλη, Τμήμα Πιστοποίησης ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ : Λιάνα Παπατέρπου, Υπεύθυνη Ευρωπαικού Κέντρου Πληροφοριών, ΑΝΚΟ Α.Ε.

Πληροφορίες-αιτήσεις συμμετοχής:

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών, ΑΝΚΟ Α.Ε., κα. Λιάνα Παπατέρπου, τηλ: 24610.24022 & 24610.27946 (εσωτ.677), e-mail : eic_gr167@anko.gr ή

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε., Αθήνα (συμπληρώστε και στείλτε την αίτηση), Ιφιγένεια Γεωργιάδου-Τμήμα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τηλ. 210- 33 14 117, e-mail: i.georgiadou@agrotour.gr

www.tera.gr

Exit mobile version