Η Κοζάνη αγάλλεται

By on 08/12/2006

Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης


Συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε στο Κοβεντάρειο, παρουσία του Δημάρχου κ. Πάρι Κουκουλόπουλου. Θέμα της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός ενός προγράμματος εκδηλώσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στους στόχους του προγράμματος αυτού, τόνισε πως βασική μέριμνα του Δήμου είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς με τη δημιουργία ιδιαίτερου τοπικού χρώματος και η προσέλκυση επισκεπτών. Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κα Τάσα Σιόμου δήλωσε πως το συλλογικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να αποτελέσει ένα τρίτο πόλο πολιτιστικής ανάπτυξης πέρα από τις Αποκριές και τα Λασσάνεια.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε διάλογος με τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου (χορωδίες, θεατρικές ομάδες, Δημοτικό Ωδείο, πολιτιστικούς συλλόγους) για την συμμετοχή όλων σ´ ένα πλούσιο πρόγραμμα στη Κεντρική πλατεία, όπου θα στηθεί από το Δήμο μια «παραμυθοχώρα», βασισμένη σε μια ιδέα του Γιώτη Βασιλειάδη.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παραδοσιακά κάλαντα, ανάγνωση παραμυθιών, λαϊκά δρώμενα του δωδεκαημέρου, Αι-Βασίληδες, έλκηθρα, θεατρικό παιχνίδι, θα πλημμυρίσουν το κέντρο της πόλης δίνοντας μοναδική ζωντάνια και χρώμα στις άγιες μέρες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε ειδική Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη βδομάδα.

Από το Γραφείο Τύπου

2 Comments

  1. 659.open20h

    08/12/2006 at 10:50

    Η ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΠ'ΟΞΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

  2. 1069.mpoumpou

    08/12/2006 at 11:04

    Μπα πως και έτσι?

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: